Strip junaci i fantastični likovi na izložbi “Marvelnjaci – Moji osobni junaci“

Strip junaci i fantastični likovi na izložbi “Marvelnjaci – Moji osobni junaci“

Wolverine, X-men, Thor, Ironman, Hulk i mnogi drugi su fiktivni junaci, izmišljeni likovi, no autorica je duboko uvjerena da se u svakom biću još uvijek skriva heroj

Izložba „Marvelnjaci – Moji osobni junaci“, kreativne Petre Lidije Šveljević otvara se u petak u 19 sati u Galeriji Karas, a posjetitelji do 30. kolovoza mogu pogledati radove posvećene strip junacima i fantastičnim likovima.

Petra Lidia Šveljević okupirana je kinematografijom koja u zadnjih 10-ak godina posebno njeguje filmove s tematikom marvel strip junaka, ekipe fantastičnih likova i heroja kao što su Wolverine, X-men, Thor, Ironman, Hulk i mnogi drugi.

Zaokupljena fascinantnim pričama prožetim uzbudljivom akcijom, na svojim fascinacijama gradi svoj novi umjetnički opus.

Wolverine, X-men, Thor, Ironman, Hulk i mnogi drugi su fiktivni junaci, izmišljeni likovi, no autorica je duboko uvjerena da se u svakom biću još uvijek skriva heroj, jer u svima i svemu postoji beskonačan potencijal.

“Svaki čovjek je heroj i to svaki dan. Ne moramo biti Thor, Captain America ili Slon da bismo bili heroji. Ali i možemo!! Svaki nam dan nudi 24 sata za neko novo herojstvo, ma kako malo bilo, možda samo za prepoznati ga ili ako ništa drugo; razvrstati otpad. Milijarda je galaksija, svemir nema granica, pa tako ih ni ja ne postavljam gledatelju dok promatra slike, a ni sebi dok slikam svoje interpretacije heroja“, poručuje Petra.

Rođena je 1976. u Zagrebu. 2000. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Igora Rončevića. 1999. je kao stipendist boravila u Budimpešti, na Akademiji primijenjenih umjetnosti, a 2010 je koristila program dvomjesečne rezidencije u Parizu. Izlagala je na 15 samostalnih i više grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a živi i radi u Zagrebu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni