Stranka umirovljenika: “Oni će se voziti luksuzno, a nas će vozati”

Stranka umirovljenika: “Oni će se voziti luksuzno, a nas će vozati”

Grujić se pita zašto čak i lokalni političari, dužnosnici i direktori komunalnih tvrtki  žele u javnosti ostavljati dojam uspješnih menadžera, tajkuna, burzovnih mešetara ili dioničara? »Zašto novac građana troše na luksuz, neprimjeren stvarnom stanju u gradu i državi?«

Prosjek starosti voznog parka u Hrvata narastao je na 12,5 godina, no oni će se voziti luksuzno

Stranka umirovljenika uputila je u četvrtak medijima osvrt na javnu nabavu luksuznih automobila za potrebe Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga.

U priopćenju koje potpisuje Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika postavljeno je pitanje može li vrijednost nabave službenih vozila u Gradu Zagrebu biti viša od jednogodišnjeg budžeta Ureda predsjednice Republike?

»Novca ima, samo ne stiže do krajnjih korisnika, povjerili smo ga ljudima bez skrupula. Političarima koji prvo misle na sebe i svoje potrebe, visoko cijene svoju sigurnost i udobnost. Skupo nam naplaćuju svoju viziju i misiju služenja javnom dobru. Potvrđuje nam to javna nabava službenih vozila za Grad Zagreb, Holding i druge gradske službe. Petmetarske limuzine, rastrošna terenska vozila, pogon 4 x 4, na stotine ‘konja’, blještavi aluminijski kotači, automatski mjenjači brzina, kožne obloge, luksuzna sigurnosna oprema…, zvuči kao menadžerski vozni park uspješne multinacionalne kompanije ili međunarodne banke«, navodi se u priopćenju.

Grujić se pita zašto čak i lokalni političari, dužnosnici i direktori žele u javnosti ostavljati dojam uspješnih menadžera, tajkuna, burzovnih mešetara ili dioničara? »Jesu li to kompleksi, traume iz djetinjstva? Zašto novac građana troše na luksuz, neprimjeren stvarnom stanju u gradu i državi?«.

Navodi kako smo se već naslušali svih prigodnih opravdanja o tome kako su skuplja i kvalitetnija vozila ustvari štedljivija i racionalnija nabava. »Istovremeno, prosjek starosti voznog parka u Hrvata narastao je na 12,5 godina. Zašto to zabrinjava državu? Nakon deset godina starosti više se ne plaća godišnji porez na motorna vozila, Ministarstvu financija prijeti manjak od 145 milijuna kuna. Nije teško pretpostaviti da će se vladajuća ekipa već nekako dosjetiti kako namiriti taj gubitak, duboko zavaljeni u kožna sjedala, iza zatamnjenih stakala klimatiziranog mobilnog ureda. Neće narodu olakšati kupnju novog automobila ili, nedaj Bože, smanjiti davanja. Oni ne znaju koliko stoji zimska guma za luksuzni terenac, ne zanima ih cijena godišnjeg servisa za automobil prestižne marke, ne pitajte ih kako održavati staru kramu zamjenskim ili rabljenim rezervnim dijelovima. Oni će se i dalje voziti luksuzno. A nas će vozati«, zaključuje se u priopćenju Stranke umirovljenika.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni