Stranka rada i solidarnosti osnovala Forum branitelja

Stranka rada i solidarnosti osnovala Forum branitelja

Stranka rada i solidarnosti (RIS) Milana Bandića u utorak je osnovala Forum branitelja – Domovinski zbor, kao interesni oblik organiziranja koji okuplja članove i simpatizere stranke iz reda hrvatskih branitelja.

»Ponosan sam što smo danas, na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, osnovali Forum branitelja – Domovinski zbor. Svaka politička stranka kojoj je domoljublje jedno od temeljnih načela treba imati forum koji okuplja hrvatske branitelje« rekao je predsjednik RIS-a Milan Bandić.

Za predsjednika Foruma branitelja izabran je general Vlado Šindler, potpredsjednik je Ivan Rašić, a tajnik Miro Laco. Za počasnog predsjednika aklamacijom je uz buran pljesak izabran Miodrag Demo. Članovi Predsjedništva su general Jozo Miličević, Petar Bajan, Miljenko Balaško, Branko Borković, Darko Katuša, Slavko Kojić, Vesna Mihaljević, Nenad Predovan, Željko Stanilović, Stjepan Sučić i Marijan Tomurad.

Predsjednik foruma, general Šindler, iznio je programska načela foruma i naglasio da je njegova prvenstvena zadaća skrb za jačanje ugleda i statusa branitelja Domovinskog rata, pri čemu je dobar putokaz sve ono što je Grad Zagreb napravio za hrvatske branitelje.

»U Domovinskom zboru okupili smo hrvatske branitelje da časno i primjereno današnjem vremenu gradimo ideju s kojom smo u Domovinsko ratu postavili temelj suvremene Hrvatske« rekao je Šindler. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni