Stranka rada i solidarnosti će podržati predsjedničku kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović

Stranka rada i solidarnosti će podržati predsjedničku kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović

(Foto: Snježana Mele)

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju je održao konferenciju za novinare na kojoj je objavio da njegova stranka daje podršku aktualnoj predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović za još jedan mandat.

Naveo je sedam razloga zbog kojih je predsjedništvo stranke podržalo kandidaturu Grabar-Kitarović na predstojećim izborima.

„Prvi razlog je da je uspješno ojačala međunarodni položaj Hrvatske. Pod tim podrazumijevamo da je u okviru svojih ovlasti kvalitetno predstavljala našu zemlju u inozemstvu, učvrstila vanjskopolitički položaj Hrvatske i pridonosila ugledu Hrvatske”, istaknuo je Bandić. Dodao je kako treba cijeniti njezinu sposobnost i diplomatsko umijeće da jača položaj Hrvatske unutar Europske unije, a istovremeno održava izvrsne odnose kako s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, tako i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te da bude ugledna gošća na međunarodnim forumima i inicaijativama.

Bandić je naveo da je predsjednica čvrsto povezala Hrvatsku s srednjom Europom, a njezina inicijativa „Triju mora“ je iskorak u hrvatskoj vanjskoj politici koja je godinama bila zarobljena u „regionu“.

Istaknuo je da je podupirala zajedništvo, pokazala socijalnu osjetljivost prema građanima i njihovim problemima.

„Za razliku od nekih kandidata koji promiču elitizam i salonsku politiku, predsjednica je u svom prvom mandatu bila glasnogovornica malih i slabih. Pokazala je koliko joj je stalo do svakog dijela Hrvatske i tamošnjih ljudi, njihove egzistencije i problema“, naveo je Bandić. Razlog podrške je i što je, kako je rekao, predsjednica dala najkvalitetniji predizborni program, a fokus je stavila na razvoj, očuvanje identiteta, odlučnost, pravednost u društvu, dostojanstvo svakog čovjeka, zajedništvo, veću demokratičnost i sigurnost.

„Osobito podržavamo napore oko demografskih mjera, jer to je ključno pitanje našeg opstanka, stvarnosti i budućnosti. Podržavamo njezine napore na polju znanja i obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde“, nabrojio je Bandić. Dodao je da Hrvatskoj treba vratiti zajedništvo i optimizam, što su ključne stvari koje Hrvatskoj nedostaju, a predsjednica je to činila svih pet godina i jamstvo je da će i ubuduće činiti. Ocijenio je i da nije zlouporabila svoj položaj, da svoju dužnost obnaša odgovorno i predano vodeći računa o trodiobi vlasti.

Kao još jedan razlog podrške Kolindi Grabar-Kitarović Bandić je naveo da Hrvatskoj ne trebaju eksperimenti niti povratak unatrag te da s aktualnom predsjednicom znamo na čemu smo, ali i taj što je pokazala energiju, znanje i ljubav prema Hrvatskoj.

„U svom mandatu je pokazala da se ne boji ukazati na propuste te upozoriti sve aktere u društvu da ne rade svoj posao, makar bili iz stranke koja je nju podržala“, rekao je Bandić. Kao najvažniji razlog naglasio je da Hrvatska konačno zaslužuje da ima damu za predsjednicu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni