Stotinu posada i dvije “skakaonice” jamče atraktivnost relija u Svetoj Nedelji

Stotinu posada i dvije “skakaonice” jamče atraktivnost relija u Svetoj Nedelji

Makadamska podloga omogućuje vozačima da pokažu najbolje što znaju jer su proklizavanja stalna i neizbježna i teško da će bilo tko moći voziti ravno

Relly Santa Domenica održat će se u subotu i nedjelju 28. i 29. studenoga u Svetoj Nedelji. U najboljoj tradiciji, već kratko nakon otvaranja prijava, Reli Santa Domenica već je gotovo popunio svoj kapacitet! Najatraktivniji reli kojeg posebno vole posjetitelji zbog jednostavnog praćenja i uživanja u fenomenalnim vožnjama zahvaljujući idealnoj lokaciji bit će, kako se čini, krcat trkaćim posadama željnim dobre zabave. Stotinjak posada, uz posebnih 20 wild card pozivnica za svjetska imena iz reli svijeta jamstvo su atraktivnosti i dobre zabave za gledatelje.

santa_domenica_servisLokacija Savršćak je zbog makadamske podloge i konfiguracije ceste sjajan poligon za održavanje definitivno najatraktivnijeg relija u hrvatskom kalendaru, koji usto okuplja i najveći broj gledatelja. Ovogodišnja novost su dva golema skoka »u dalj« koji su posebna atraktivnost za gledatelje. Makadam kao i sve rastresite podloge omogućuje vozačima da pokažu najbolje što znaju jer su proklizavanja stalna i neizbježna i teško da će bilo tko moći voziti ravno. Brza ruka, oštro oko i trening razlikuju virtuoze od običnih vozača. Reli Santa Domenica publika obožava jer se znanje i neznanje na Savršćaku ne mogu sakriti. Uz iskusne posade, Reli Santa Domenica može se pohvaliti niskim troškovima koji privlače i puno novih posada koje se tek žele okušati u reli svijetu. Sve vozače, bili oni iskusni ili neiskusni čekaju znojni dlanovi, smijeh, suze, blato, a možda i snijeg.

santa_domenica_curaSigurnosni aspekt je vrlo važan, pa na reliju mogu sudjelovati samo posade koje imaju obveznu zaštitnu opremu, a posjetitelji stoje na posebno označenim područjima s kojih se pruža sjajan pogled, ali i zadržava sigurnost u slučaju izlijetanja automobila.

Reli podržavaju lokalna zajednica, Gradsko poglavarstvo, Športska zajednica te Turistička zajednica grada Sveta Nedelja uz mnogobrojne medije.

Svima koji imaju namjeru biti natjecatelji možemo samo poželjeti uspjeh u pripremanju auta te ih pozivamo da čim prije ispune prijavu jer je broj natjecatelja ograničen. Svima koji namjeravaju biti gledatelji, savjetujemo toplu odjeću i obuću i molimo za poštivanje sigurnosnih propisa i uputa sudaca.

Neke činjenice:

– Santa Domenica je najpopularniji reli u Hrvatskoj

– Jedini domaći reli koji se vozi na makadamskoj podlozi koja vožnje čini izuzetno atraktivnima i najbolje ističe vozačke vještine

– Više od polovice liste prijava popunjeno već u prvim danima

– Dva nova velika skoka »u dalj« kao nova atraktivnost za gledatelje

– Na listi prijava, kao i do sada, poznata svjetska imena iz svijeta rallyja

– Očekuje se posjet više od 10.000 posjetitelja

– Potporu pružaju grad Sveta Nedelja uz počasnog pokrovitelja gradonačelnika g. Dragu Prahina, Gradsko poglavarstvo, Zajednica športskih udruga i saveza zagrebačke županije te Turistička zajednica grada Sveta Nedelja uz mnogobrojne medije. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni