Stotinjak najboljih studenata dobilo stipendije po 3217 kuna

Stotinjak najboljih studenata dobilo stipendije po 3217 kuna

Šest doktoranda primilo je stipendije u mjesečnom iznosu 60 % prosječne neto plaće (3.860,40 kn)

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin uručila je u ponedjeljak u Gradskoj skupštini učenicima i studentima s invaliditetom 23 ugovora o Stipendiji Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2014./2015. godini, a u palači Dverce 106 ugovora najuspješnijim studentima i doktorandima.

»Velika mi je radost što vam mogu osobno uručiti stipendije i vjerujem da ćete marljivim učenjem opravdati naše povjerenje«, rekla je zamjenica gradonačelnika obraćajući se učenicima i studentima s invaliditetom. Napomenula je da je Grad Zagreb je uvijek imao ugrađen socijalni element u svom djelovanju što, među ostalim, potvrđuju i ove stipendije koje dodjeljuje od školske godine 2007./2008. »Želim vam puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju i posebno mi je drago što podupiremo vaš trud i upornost«, dodala je zamjenica Kusin, naglasivši da ovi učenici i studenti mogu poslužiti svima za primjer.

Od 23 nova ugovora o stipendiji, 11 ih je dodijeljeno učenicima i 12 studentima s invaliditetom, a 26 učenika i studenata nastavljaju s korištenjem stipendije u ovoj školskog godini. Mjesečna stipendija za učenike iznosi 1.286,80 kuna, a 1.930,20 kuna za studente (20 %, odnosno 30 % prosječne neto plaće u Zagrebu), što će se, kako je naglasila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, nastojati prema Odluci Gradske skupštine povećati u idućoj školskoj/akademskoj godini.

Nakon dodjela stipendija učenicima i studentima s invaliditetom, u palači Dverce održana je druga svečanost na kojoj su stipendije dodijeljene najboljim studentima i doktorandima Zagreba. Na dodjeli, Vesna Kusin je poručila kako je dodjela stipendija još jedan dokaz da je Grad Zagreb grad znanja i izvrsnosti, da ulaže u mlade – buduće kapacitete, kako bi život u gradu bio još bolji i kvalitetniji. »Želim vam da i dalje nastavite uspješno kao i do sada, da svoje znanje iskoristite i da sutra budete vi ti koji će voditi Hrvatsku u bolju budućnost«, zaključila je Kusin.

Stipendiju u visini 50 % prosječne neto plaće u Zagrebu (3.217,00 kuna), koja se za studente dodijeljuje od akademske godine 1992./1993., dobilo je 100 studenata, a šest doktoranda primilo je stipendije u mjesečnom iznosu 60 % prosječne neto plaće (3.860,40 kuna), koje Grad daje od 2007./2008.

U ime učenika i studenata s invaliditetom na stipendijama se zahvalila učenica Lucija Pehar, a u ime najuspješnijih studenata i doktoranda Divna Šimatović. Obje predstavnice naglasile su koliko im znači ova financijska podrška, dodavši da će svakako opravdati povjerenje koje im je dano. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni