Stotinjak branitelja se upušta u poduzetništvo

Stotinjak branitelja se upušta u poduzetništvo

U Velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb jučer je održana završna konferencija projekta Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća. Cilj projekta bio je osposobiti nezaposlene hrvatske branitelje i članove obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem i obrtom. Oni su kroz projekt stjecali poduzetničke vještine i praktična znanja, kroz edukaciju, savjetovanje i mentorstvo, a sve kako bi se u Zagrebu smanjio broj nezaposlenih hrvatskih branitelja.

Ovaj projekt samozapošljavanja branitelja pokrenut je 2014. godine na inicijativu Gradskog ureda za branitelje, a osim edukacije koju su pohađali u Institutu za menagment hrvatski branitelji su imali svu potrebnu pomoć oko rješavanja dokumentacije za otvaranje vlastite tvrtke.

Tijekom 2016. godine u projekt Gradskog ureda za branitelje je bilo uključeno stotinjak hrvatskih branitelja koji su pohađali edukaciju u Razvojnoj agenciji Zagreb. Zainteresirani polaznici dobili su usluge savjetovanja vezano za vezano za njihove poslovne ideje, a oni s razvijenim poslovnim idejama imali su prilike koristiti usluge mentorstva tijekom izrade poslovnog plana. Najzrelije projektne ideje, za koje je izrađen poslovni plan, predstavili su na konferenciji sami branitelji – poduzetnici.

»Ponosni smo na hrvatske branitelje koji započinju s vlastitim biznisom. To postignuće je samo njihovo dok smo mi tu samo poslužitelji koji su poslušali njihove želje i potrebe. Svjesni smo koliko je teško uspjeti, ali oni se trude, motiviraju jedni druge, usavršavaju se i stječu veće kompetencije. Ponosni smo na njihova postignuća i želimo im svu sreću«, poručila je pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni