Stop primitivizmu!

Stop primitivizmu!

(Hanibal Salvaro)

Molim Vas prestanite sa Glupom, Debilnom, Primitivnom i Retardiranom zaštitom moje privatnosti uz GDPR. Zašto bi neki zakon štitio privatnost, ako to izričito nikada nismo tražili?

Molim Vas prestanite nas uvjeravati kako plastične vrećice treba zamijeniti papirnatima. Vi koji smišljate „korisne“ zakone izmislite (za dobre plaće koje primate) kako postupati s odbačenim vrećicama, a ne da ih zabranjujete. Uostalom, nafta je puno puno veći zagađivač od plastike, ali tu svi šute. Svi se prave nevješti. Izgleda kako je točna ona narodna: „Magarac natovaren zlatom može preskočiti svaki zid“.

Molim Vas prestanite s glupom pričom kako ne treba ispisivati dopise na pisaču jer se time štede šume. A zašto bi štedjeli šume? Pa one svake godine daju nove plodove i poslove šumarskoj industriji. Pretjerana zaštita šuma je u biti egoistična i ekonomski štetna, jer smanjenjem eksploatacije šuma ostaju ljudi bez posla.

Molim Vas prestanite zastupati ideje uništenja prirode i prirodnih ljepota jer će se dobiti nešto električne energije. Energija se kupuje i prodaje, kao svaka druga roba i uvijek je ima, ali jednom prirodne ljepote su devastirane za uvijek i više se nikada ne mogu financijski eksploatirati.

Molim Vas prestanite trabunjati o opravdanosti štednje i škrtosti. Štednja i škrtost su ishodište svih ekonomskih zastranjivanja i financijskih kataklizmi.

Da su štedjeli i škrtarili nikada ne bi bilo Firence, Rima, New Yorka, Londona, Pariza, Keopsove piramide, Uskršnjeg otoka, Venecije, Berna, Praga, Amsterdama, Sankt-Peterburga, San Francisca, Barcelone, Pekinga, Kyota, Sydneya i još puno toga lijepoga na ovom svijetu. Kao što reče jedan naš znanstvenik: „Nitko se štednjom nije obogatio“, pa ni Rockefeller.

Molim Vas prestanite propagirati ograničavanje edukacije djece, kako se ne bi previše mučila i nosila teške torbe te ih na taj ih način debilizirali.

Molim Vas prestanite nas zasipati s „rješenjima“ ustvari sporednih, izmišljenih i pomodnih problema, kako bi samo prikrili svoju nedoraslost upravljanja društvom. Velika zasluga sklonosti ovakvih vrsta „zaštita“ pripada i velikom postotku novinara i njihovih urednika koji ne shvaćaju kako nije dovoljno samo znati za subjekt i predikat i onih famoznih 5 „double w“ da bi neko bio dobar novinar. Možda treba imati nešto i u glavi. A to će se u nas možda riješiti za jedno desetljeće – čim bude gotova kurikularna reforma.

Hanibal Salvaro, Art Director

LADICA Fine Arts & Design Center

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni