Stop političkoj oligarhiji!

Stop političkoj oligarhiji!

Trebali bi se sjećati nedavnog povećanja samo povlaštenih, ionako visokih mirovina, poskupljenja struje, nedostatka gerento domaćica, lažnih predizbornih obećanja o povećanju mirovina od 10 %, nedostatku državne skrbi za starije osobe itd.

Lazar Grujić

Agrokor i eskapade oko ovog koncerna zaokupljaju i možemo čak i reći u nedostatku boljih informacija zabavljaju hrvatski narod. No izgleda kako je to zabavna igračka i u rukama naših političara koji krate svoje radne dane prije odlaska u povlaštene mirovine. No toga su hrvatski birači sve više svjesni i nije stoga čudno kako je prema istraživanjima javnog mnijenja najpopularniji političar posljednjih mjeseci Nitko, a najnepopularniji premijer.

No vratimo se na početak i gospodarsko – političku lavinu koja se tek pomalo počinje kotrljati. Pri tome ne želimo prejudicirati situaciju i zauzimati stavove oko izvješća revizije, financijskih ratova mjenicama, zadužnicama, ovrhama i sličnih načina poslovanja firme u kojoj je jednu od istaknutih uloga imao današnji ministar financija gospodin Marić. Želimo ukazati na jedan možda marginalan ali za nas značajan problem. Naime, u javnim i državnim poduzećima prazne se pojedine prostorije pa i čitavi katovi poput u Hrvatskoj pošti za dolazak Agrokorovih »stručnjaka«.

Znači oni koji su prema izvorima hrvatske Vlade doveli u kolaps financijsko-gospodarski sustav države prenijet će svoje znanje u druge, ovog puta državne tvrtke. Pitamo se zašto se tako nije postupilo recimo s radnicama Kamenskog i omogućilo im se recimo zapošljavanje u državnoj firmi Pleter. Odgovor nije teško pronaći i to je još samo jedan dokaz u nizu političkog klijentelizma, državne korupcije i bahatosti za koju su ponajviše uz sadašnji izborni zakon krivi i hrvatski birači. Stoga još jednom upozoravamo, u prvom redu, hrvatske umirovljenike da svoje pravo i pravdu ne mogu izboriti na ulicama i prosvjedima već brojem ruku u Hrvatskom saboru. Da nije toga bilo prije 10-ak i više godina nikada se ne bi dogodio, unatoč izrečenoj presudi Ustavnog suda, povrat mirovina ako se još netko toga sjeća.

No trebali bi se sjećati nedavnog povećanja samo povlaštenih, ionako visokih mirovina, poskupljenja struje, nedostatka gerento domaćica, lažnih predizbornih obećanja o povećanju mirovina od 10 %, nedostatku državne skrbi za starije osobe i tako dalje. Stoga Stranka umirovljenika još jednom poziva umirovljenike da se okane ideoloških barijera i započnu razmišljati pragmatično i u svoju, a ne u korist političke oligarhije. A kada počnu razmišljati na taj način sigurni smo kako će na vrlo velikom broju njihovih glasačkih listića biti zaokruženi predstavnici umirovljeničke stranke.

Lazar Grujić dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Zagreb, 9. 10. 2017. godine

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni