Stop nasilju nad starijima!

Stop nasilju nad starijima!

U organizaciji Kluba umirovljenika Zagreb, Vijeća Gradske četvrti Maksimir i Centar za kulturu i informacije Maksimir u subotu, 30. rujna s početkom u 17 sati održat će se prigodni program u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Uz kratko predavanje naslova “Stop nasilju nad starijima”, u CKIM-u će se održati i koncert na kojem će nastupiti Zdenka Kovačiček, Lea Bulić i 3 coulours of Jazz.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. Nužno je osigurati životni okoliš, koji se može prilagoditi kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba.

Ulaz je besplatan. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni