Stop nasilju nad radnim zakonodavsvom!

Stop nasilju nad radnim zakonodavsvom!

Krešimir Sever predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske je pozvao sve građane da brane ZOR jer se preko njega brane državni interesi. „Ova vlast nema pravo na budućnost i ne mogu zastupati hrvatski narod jer su protiv njega!“, poručio je Sever i najavio da će sindikati krenuti u prikupljanje potpisa za rušenje vladajuće koalicije.

Danas s početkom u 9 sati održan je prosvjed na Markovom trgu, koji je organiziralo pet najvećih sindikalnih središnjica u Hrvatskoj. Povod prosvjedu je bila današnja saborska rasprava o Zakonu o radu (ZOR) za koji su sindikati tražili povlačenje iz saborske procedure.

„Ušli su jutros u Sabor na mala vrata, ali će iz njega izletjeti na velika“, poručio je Mladen Novosel predsjednik SSSH

Na Markovom trgu se okupilo 1500 prosvjednika, koji su prije početka prosvjeda saborskim zastupnicima na ulazu u Sabor dijelili letke u kojima je objašnjeno zašto ne bi trebalo donijeti novi Zakon o radu. Raspravu zastupnika prosvjednici su pratili na velikom video zidu, a tijekom obraćanja najgore je prošao ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, kojem su prosvjednici neprestano zviždali.

„Ušli su jutros u Sabor na mala vrata, ali će iz njega izletjeti na velika“, poručio je Mladen Novosel predsjednik Samostalnih sindikata Hrvatske, uz gromoglasno odobravanje okupljenih prosvjednika. Krešimir Sever predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske je pozvao sve građane da brane ZOR jer se preko njega brane državni interesi. „Ova vlast nema pravo na budućnost i ne mogu zastupati hrvatski narod jer su protiv njega!“, poručio je Sever i najavio da će sindikati krenuti u prikupljanje potpisa za rušenje vladajuće koalicije.

(zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni