Stop cenzuri: Turnir podrške Srđanu Šaleu

Stop cenzuri: Turnir podrške Srđanu Šaleu

Turnir podrške održan je 6. travnja u Zagrebu. Nakon 9 kola igre brzopoteznim tempom uvjerljivo je pobijedio majstorski kandidat Damir Mravunac s 8 osvojenih bodova

Turnirom podrške šahovskom novinaru i internacionalnom majstoru Srđanu Šaleu zagrebački šahisti pozvali su na slobodu pisane riječi. Srđan Šale najbolji je šahovski novinar posljednjeg desetljeća koji je oplemenio rubriku u Sportskim novostima i vratio joj čitanost širokih krugova ljubitelja šahovske igre – od amatera do šahovskih znalaca. Pisao je i o velikima i malima, zanimljivim stilom i s mnogo duha. Srđan se nije uplitao u ratove klanova šahovskog saveza, ali je kao veliki čovjek davao podršku mnogim istaknutim pojedincima koje je sustav šikanirao i klubovima koji su trpjeli nepravde. Spomenimo tek osvajače medalja, velemajstora Ivana Šarića s europskim zlatom i velemajstora Marka Filipovića s europskom i svjetskom broncom. Glavni urednik Sportskih novosti s krajem ožujka otkazao mu je suradnju bez ikakva obrazloženja.

Turnir podrške održan je 6. travnja u Zagrebu. Nakon 9 kola igre brzopoteznim tempom uvjerljivo je pobijedio majstorski kandidat Damir Mravunac s 8 osvojenih bodova, drugo mjesto sa 7 bodova po dodatnim kriterijima se osvojio majstorski kandidat Renato Ognjan ispred majstora Božidana Ivekovića, a četvrti je sa 6 bodova bio majstorski kandidat Goran Mihalić. Posebne predmetne nagrade osvojii su Božo Jurišić za igrača rejtinga do 1900, Leon Putar za kadeta, Miroslav Nagl za seniora iznad 65 godina, te Mira Srebro i Kristina Komljenović za šahistice.

Poredak na turniru: 1. Damir Mravunac 8, 2-3. Renato Ognjan i Božidar Iveković 7, 4. Goran Mihalić 6, 5-8. Robert Govorko, Domagoj Glažar, Božo Jurišić i Leon Putar 5,5, 9-12. Miroslav Nagl, Denis Jakupec, Borivoj Đurić i Milan Tušek 5, 13-17. Ivan Peles, Darko Švec, Dejan Glišić, Slavko Putar i Jelenko Mikacinić 4,5, 18-21. Vojislav Poljak, Nenad Mudrinić, Boris Valjin i Mira Srebro 4, 22. Milivoj Mitrović 3,5, 23-23. Tvrtko Golemović, Martin Tunjko i Miladin Pilipović 3, 26-27. Babić Đuro i Kristina Komljenović 2 boda i 28. Šipka Predrag 1 bod.

Za ZG-magazin: Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni