Stolnotenisačima bronca!

Stolnotenisačima bronca!

Andrej Gaćina i Timo Boll, do tada obojica neporaženi na EP-u, igrali su četvrti susret. U prvom setu Boll je poveo s 5:0 i na kraju je uspio zadržati prednost i dobiti prvi set. Drugi i treći set su također pripali Nijemcu.

Na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu, koje se održalo u Lisabonu naša je muška reprezentacija osvojili broncu. U polufinalnom dvoboju naši su igrali protiv reprezentacije Njemačke te su izgubili s 1:3. Tako se nisu uspjeli plasirati u finale EP-a, no sam prolazak u polufinale im je osigurao brončanu medalju.

Prvi meč u dvoboju s Nijemcima, otvorio je Andrej Gaćina, koji je pobjedio Stefana Mengela s 3:1. U drugom susretu Nijemac Timo Boll je s 3:0 pobjedio našeg Tan Ruiwua, a u trećem susretu Dmitrij Ovtcharov, peti igrač svijeta, pobjedio je našeg Tomislava Kolareka s 3:0. Iako rezultat to ne pokazuje, Kolarek je odigrao dobar meč i pružio je odličan otpor Ovtcarovu.

Andrej Gaćina i Timo Boll, do tada obojica neporaženi na EP-u, igrali su četvrti susret. U prvom setu Boll je poveo s 5:0 i na kraju je uspio zadržati prednost i dobiti prvi set. Drugi i treći set su također pripali Nijemcu. Ovom pobjedom Nijemci su se izborili finale, no tamo ih je čekao domaćin Portugal.

Domaćini su uspjeli prekinuti niz od šest uzastopnih slavlja Njemačke, te su na kraju izborili zlato. Dva boda za Portugal osigurao je Marcos Freitas, koji je pobjedio Mengelea i Bolla, a treći bod Portugalu je donio Tiago Apolonia pobjedom nad Dmitijem Ovtcharovim.

U finalu ženske konkurencije susrele su se reprezenatcije Njemačke i Austrije. Na kraju su s 3:0 slavile Njemice. Naše su stolnotenisačice zauzele 19. mjesto te nažalost nisu uspjele ostvariti povratak u elitnu diviziju europskog stolnog tenisa, ali niti plasman na Europske igre u Bakuu.

(zg-magazin; Foto:facebook Andrej Gaćina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni