Stolnotenisačice URIHO-a pobijedile Austrijanke

Stolnotenisačice URIHO-a pobijedile Austrijanke

U dvorani »Dragutin Šurbek« u Savskoj u subotu je održan jubilarni, 10. međunarodni stolnoteniski susret osoba s invaliditetom na kojem sudjeluju Hrvatski stolnoteniski klub invalida URIHO Zagreb i Linz iz Austrije. Turnir su osvojile stolnotenisačice URIHO-a u ženskoj konkurenciji, dok su u muškoj bolji bili igrači austrijskog Linza.               

Od austrijske ekipe stolnotenisačica i stolnotenisača, koju vode treneri Fritz i Lydia Schneeberger, nastupili su: žene – Marianne Pührzinger i Desiree Horvath, muškarci – Johann Wieser, Günter Daschill, Markus “Maxi” Hinterleitner i Michael Trnka.

Ekipu URIHO-vaca predstavljali su: žene – Jadranka Blagus, kapetanica ženske ekipe, Marija Dujmović, Vesna Pavlinek, Snježana Ivčević i Josipa Debanić, muškarci – Danijel Šetrajčić, kapetan muške ekipe, Nikola Horvan, Marko Horvatić, Dino Mikrut, Goran Veljković, Martin Pendel.

Nakon višesatne igre, u ženskoj skupini pobjedu su odnijele iz URIHO-a Zagreb s rezulatom 5:1, a u muškoj iz BBRZ iz Linza, 10:1. U egzibicijskom meču pobjedu je odnio Danijel Šetrajčić, iako se Markus Maxi Hinterleitner borio vrlo žestoko.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu s predsjednice Stolnoteniskog kluba invalida URIHO Jadrankom Blagus, pozdravio je sportaše i gledatelje u dvorani.

»Grad Zagreb, u zadnjih desetak i više godina postao je istinsko središte raznolikog sportskog života, kako kroz razvoj i njegovanje sporta i sportske djelatnosti, tako i kroz niz sportskih događaja, kojem je i ovaj susret na čast«, rekao je gradonačelnik Bandić. Dodao je da Grad aktivno sudjeluje u okupljanju što većeg broja građana, posebice mladih naraštaja, oko sporta i sportskih aktivnosti te važnost bavljenja sportom za osobe s invaliditetom.

Turnir je plod suradnje Austrijske ustanove BBRZ iz Linza i STKI URIHO, koji su ostvarili sportsku suradnju prije 10 godina. Običaj je da jedne godine Zagreb bude domaćin, a slijedeće Linz. (zg-magazin)