Stolnotenisači s invaliditetom u Laškom nanizali medalje

Stolnotenisači s invaliditetom u Laškom nanizali medalje

Zlatom su se okitile Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, srebrnom Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović te Anđela Mužunić u pojedinačnoj konkurenciji, dok su još dva brončana odličja u svojim kategorijama osvojili Dretar Karić i Jozić

Hrvatski reprezentativci osvojili su na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Laškom jednu zlatnu, dvije srebrne i dvije brončane medalje što je najveći broj osvojenih odličja stolnotenisača na dosadašnjim europskim prvenstvima.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević čestitala je sportašima i trenerima na sjajnim rezultatima te naglasila da poruka koju oni prenose – da se trudom, čvrstom voljom i upornošću može puno toga postići – treba usaditi u svakom mladog čovjeka. »Dio vašeg uspjeha su i vaši roditelji, partneri i cijela sportska infrastruktura, koji vam pružaju neophodnu potporu«, dodala je zamjenica naglasivši da ovako dobri rezultati koji se nižu iz godine u godinu zahtijevaju da resorne institucije omoguće što bolje uvjete za treniranje.

Zlatom su se okitile Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u ekipnoj konkurenciji, srebrnom Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović u momčadskom natjecanju, te Anđela Mužunić u pojedinačnoj konkurenciji, dok su još dva brončana odličja u svojim kategorijama tjelesnog oštećenja u pojedinačnoj konkurenciji zaslužili Helena Dretar Karić i Pavao Jozić.

»Primarna zadaća nam je bila obraniti zlatno odličje u ekipnoj konkurenciji i to nam je pošlo za rukom nakon što smo Helena i ja u finalnom dvoboju s Italijom uspjeli spasiti osam meč lopti«, kazala je u četvrtak na konferenciji za novinare naša najuspješnija reprezentativka na EP Anđela Mužinić.

»Ja ću nastup u Laškom pamtiti po prvoj osvojenoj medalji u pojedinačnoj konkurenciji, jer u svojoj kolekciji imam puno ekipnih zlata ali ova brončana medalja je prvo odličje koje sam osvojila u pojedinačnoj konkurenciji«, dodala je Helena Dretar Karić.

Najmlađi član naše stolnoteniske reprezentacije 23-godišnji Pavao Jozić iz Samobora nije skrivao oduševljenje nastupom.

»Moram zahvaliti trenerima i svim članovima naše reprezentacije, a posebno suigraču Vjekoslavu Gregoroviću koji me je godinama vukao, a sada je došao i na mene red da povučem. Nastup u momčadskoj konkurenciji me dosta iscrpio i premda sam tjelesno bio dobro spreman ipak sam u pojedinačnoj konkurenciji ostao bez snage, ali sam presretan sa srebrnom i brončanom medaljom«, izjavio je Jozić. (Hina / www.zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni