Stolnim tenisom protiv Parkinsonove bolesti

Stolnim tenisom protiv Parkinsonove bolesti

(Foto: Božidar Prezelj)

Uz ping pong, ples, tai-chi, vježbanje, šetnju i Brick by Brick radionicu u subotu je u zagrebačkom Parku Maksimir održana manifestacija “Pokretom protiv Parkinsona”.

Za ugodniji, glazbeni ugođaj pobrinuli su se Massimo i jazz band. Zlatna stolnotenisačica Sandra Paović bila je motivirajuća sportska partnerica pa su oboljeli od Parkinsonove bolesti s njom rado odmjerili snage u ping-pongu koji dokazano pomaže zaustaviti progresiju i ublažiti simptome bolesti.

“Drago mi je da stolni tenis pomaže kod parkinsona, jer je i meni pomogao poslije prometne nesreće da se opet vratim aktivnom igranju, ali sada kao paraolimpijka“, rekla je Paović.

U znak podrške aktivnom životu s parkinsonom s oboljelima su ping pong odigrali pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, veleposlanik Velike Britanije Andrew Dalgleish i Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u JI Europi.

Oboljeli od Parkinsona pokazali su veliki interes i za novitet u ovogodišnjem programu Brick by Brick radionicu: neuro izazovnu aktivnost građenja drvenim ciglicama čije slaganje kod djece i odraslih potiče kreativne vještine i osjećaj za prostor te jača psihomotoričke sposobnosti.

“Zadovoljni smo jer smo se ugodno i aktivno družili. Jako je važno da oboljeli jačaju svoje motoričke i mentalne funkcije kako bi im svakodnevica bila lakša i ugodnija”, izjavila je dr. Vladimira Vuletić, predsjednica Udruge Parkinson i mi.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruge Parkinson i mi, uz potporu Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni