Stojić Deban: Zagrepčpani neće ni osjetiti izdvajanje ZET-a i Velesajma iz ZGH

Stojić Deban: Zagrepčpani neće ni osjetiti izdvajanje ZET-a i Velesajma iz ZGH

Nadodala je kako izdvojene firme posluju zdravo te kako neće biti operativnih problema tih tvrtki

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban gostovala je u četvrtak u Studiju 4 na Hrvatskoj radio televiziji. Na početku se osvrnula na činjenicu da ZET i Zagrebački velesajam više nisu u sastavu Zagrebačkog holdinga. Rekla je kako s ovim potezom Holding više ne mora brinuti oko 3500 ljudi, no da je fokus i na organizaciji rada. Smatra, kako to izdvajanje građani Zagreba to neće niti osjetiti, no da će oni u upravi to osjetiti jer je trećina Holdinga direktno prešla u vlasništvo Grada Zagreba.

Govoreći o subvencioniranju javnog prijevoza u Zagrebu Stojić Deban je podsjetila da se ono obavlja preko ugovora o javnim uslugama koje trenutno to uživa trgovačko društvo ZET. Kaže kako u tim ugovorima stoje uvjeti koji se moraju ispuniti te da je Holding 2016. »u korijenu« ažurirao taj ugovor kako bi se na transparentan način vidjeli svi priljevi novca od subvencioniranja javnog prijevoza u Zagrebu. Već tada se, kaže predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, razmatrala mogućnost o izdvajanju ZET-a

»Zagrebački holding je skriveno financirao usluge prometa zbog toga što se od nekih drugih usluga financirao sami promet«, rekla je Stojić Deban.

Pojasnila je kako za poslovanje Holdinga to znači da će Holding, ZET i Velesajam imati zasebna financijska izvješća koja će biti drugačija nego li inače. Vjeruje da će tim potezom Holding ostvarivati veću dobit koja bi Zagrebu služila kao proračunski prihod, a (su)financiranje ZET-a će biti povećano.

Stojić Deban tvrdi da je Velesajam izdvojen iz Holdinga, budući da Grad ondje namjerava graditi od kongresnog do poduzetničkog i gospodarskog centra. Smatra kako bi ta lokacija bi bila dobra za gospodarsku aktivnost. Nadodala je kako izdvojene firme posluju zdravo te kako neće biti operativnih problema tih tvrtki.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni