“Stojić Deban je imala veću plaću od aktualnog direktora Zagrebačkog holdinga”

“Stojić Deban je imala veću plaću od aktualnog direktora Zagrebačkog holdinga”

(Foto: Grad Zagreb)

Odgovarajući na prozivke iz Kluba HDZ-a i HSLS-a u zagrebačkoj Skupštini, gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je poručio kako aktualni predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga (ZGH) ima manju plaću od njegove prethodnice, Ane Stojić Deban, koju je postavila  prethodna gradska vlast.

Dodao je kako su članovi ZGH, najvećeg javnog poduzeća u Hrvatskoj, izabrani na javnom natječaju sada na nižim primanjima nego što su ih imali radeći u privatnom sektoru.

Naime, Klub HDZ-a i HSLS-a je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio kako će na današnjoj sjednici Skupštine zatražiti podatke o primanjima rukovoditelja ZGH i trgovačkih društava u kojima Grad Zagreb ima vlasničke udjele.

Čelnik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman osvrnuo se na »izdašna primanja i povlastice nove upravljačke kreme Zagreba«. Herman je rekao kako ih je to potaknulo da od gradonačelnika zatraže podatke o ugovorima i aneksima ugovora rukovodećeg kadra u gradskim tvrtkama. Kao primjere je naveo voditelja zagrebačke Čistoće Davora Vića te člana uprave ZGH Borisa Sesara, kojima su, kako je rekao, aneksima ugovora omogućena dodatna primanja.

Herman je Tomaševiću zamjerio i to što se nije pojavio na utakmici u Maksimiru i podržao zagrebački Dinamo, već je radije otišao na koncert britanske heavy metal grupe Iron Maiden. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni