Stojak: Koja je zapravo uloga Fonda za obnovu?

Stojak: Koja je zapravo uloga Fonda za obnovu?

Kvalitetna obnova Zagreba ili politička promocija v. d. ravnatelja?

(Foto: Boris Jagačić)

Gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS) danas je izvjestio kako je za točku dnevnog reda predstojeće Gradske skupštine predložio podnošenje izvještaja Fonda za obnovu o dosadašnjem radu i daljnjem planu obnove Zagreba nakon potresa.

„Tražim da i se dva predstavnika Grada Zagreba u Fondu izjasne što predlažu i kako se odnose prema obnovi domova građana koji su oštećeni. Ne samo u potresu u ožujku, nego dodatno i u potresu krajem prosinca“, rekao je Stojak. Dodao je da se u tri mjeseca postojanja Fonda pokazalo dosta problema u njegovom radu, što najbolje osjećaju građani Zagreba, pogotovo kad je riječ o kompliciranom prikupljanju dokumentacije.

„Služi li Fond zaista onome za što je osnovan, a to je da se brine o kvalitetnoj obnovi domova Zagrepčana koji su stradali u potresu? Ili možda služi političkoj promociji v. d. ravnatelja Fonda kao potencijalnog kandidata za gradonačelnika? Što je zapravo njegova uloga?”, pita se Stojak. Ustvrdio je da niti nakon 10 mjeseci obnova Zagreba nije započela kako treba, niti je Fond započeo s aktivnostima kako je zamišljeno.

„Svi smo svjesni da će obnova trajati dugo, ali to ne znači da bi pripreme za obnovu trebale trajati dugo. One moraju biti ozbiljne, ali brze“, kazao je Stojak.

Podsjetio je da su zastupnici u zagrebačkoj Skupštini krajem listopada jednoglasno usvojili Ugovor o osnivanju Fonda za obnovu i dali podršku početku njegovog rada.

„Gotovo tri mjeseca nakon toga imamo se pravo pitati što Fond je napravio na obnovi domova Zagrepčana i što planira napraviti. Je li problem da ne znaju napraviti aplikaciju za online predaju dokumentacije? Ukoliko to nisu u stanju napraviti u tri mjeseca, kako će onda raditi na ozbiljnoj obnovi?”, rekao je Stojak.

Izrazio je uvjerenje da će njegov predloženi zaključak podržati i ostali gradski zastupnici jer “obnova domova Zagrepčana mora biti iznad svega”.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni