Stojak: “Gradonačelnik uzima svima, a dijeli samo svojima”

Stojak: “Gradonačelnik uzima svima, a dijeli samo svojima”

»Kako to da u Petrinji već mjesec dana svi znaju da će prvoga dana škole dobiti udžebenike na klupe, a mi tek danas u Skupštini raspravljamo o tome?«, zapitao se Stojak

»Kao što sam danas rekao na samoj govornici, ovo je najteža i najmučnija skupština otkad sam zastupnik u ovom mandatu jer s prijedlogom ovih točaka gradonačelnik uvlači ruke u naše novčanike. Uzima svima, a dijeli samo svojima i to je jasno iz ovih odluka, na to kao gradski zastupnik i HNS-ovac ne mogu pristati, i ne želim sudjelovati u političkoj prostituciji u Gradskoj skupštini u režiji Milana Bandića i njegovih koalicijskih partnera u Gradu Zagrebu«, izjavio je u srijedu gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS) nakon što je napustio izvnrednu sjednicu Skupštine.

»Moraju jasno i glasno reći Zagrepčanima da uzimaju desetke milijuna kuna iz naših novčanika, isključivo i samo radi svoje predizborne kampanje i radi svojih interesa. To je nedopustivo, mislim da i nadležna državna tijela imaju nešto o ovome za reći, ako se ove odluke danas usvoje jer one su na rubu zakona ako nisu i preko toga. Dakle, pozivam i ta tijela da istraže sve ove odluke jer se ovdje radi o pogodovanju«, apelirao je Stojak koji se pita kako to da u Petrinji već mjesec dana svi znaju da će prvoga dana škole dobiti udžebenike na klupe, »a mi tek danas u Skupštini raspravljamo o tome«.

»Gdje je postupak javne nabave? Što je sa svim zakonski propisanim postupcima? To sve u meni izaziva jasno zgražanje i ja u tome ne želim sudjelovati. To sam jasno rekao. Nažalost, gradonačelnik je svojim odgovorom samo potvrdio da ovo sve radi samo i isključivo radi izbora koji su za deset dana, i da ga za ništa drugo nije briga«, ustvrdio je Stojak i poručio da mu to »neće proći«.

»Zagrepčani su se pobunili protiv ovakvog načina rada, a to će biti vidljivo 11. Rujna jer neće dobiti povjerenje Zagrepčana. Jer, ako uzima novac iz naših džepova i uvjerava nas da jedini on zna te novce potrošiti a da u stvari uopće ne znamo u što, to neće proći. Dakle, ovo danas je velika farsa i jako skupa po nas koji živimo u Zagrebu, mi nismo dužni u svemu tommu sudjelovati. Ja ne želim u tome sudjelovati i biti suodgovoran za čini mi se čak protuzakonite odluke«, zaključio je HNS-ov gradski zastupnik.

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni