Što su sve srpski mediji pisali o Vučićevom posjetu Hrvatskoj

Što su sve srpski mediji pisali o Vučićevom posjetu Hrvatskoj

(Naslovna fotografija: http://predsjednica.hr/)

RTS prenosi kako je Vučičć sa srbijanskom premijerkom Brnabić »dogovorio da u narednih 100 dana ne bude nijedne riječi uperene protiv Hrvatske, da se ne upućuju nikakve uvrede i da se pokuša promijeniti atmosfera«

I dok je u ponedjeljak ZG-magazin pisao o službenom posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu i pratećim prosvjedima, dio medija iz Srbije prenio je što se događalo na zagrebačkim ulicama, pa i na samom Pantovčaku.

Aleksandar Popov za B92: »Hrvatska i Srbija su zarobljenici prošlosti jer političarima s obje strane tako odgovara«.

Radio televizija Srbije javlja kako je predsjednik Srbije rekao da se sa premijerkom Anom Brnabić »dogovorio da u narednih 100 dana ne bude nijedne riječi uperene protiv Hrvatske od strane državnih dužnosnika Srbije, da ne upućuju nikakve uvrede i da se pokuša promijeniti atmosfera«.

S druge strane, Blic se osvrnuo na prosvjede u centru Zagreba te kako su se na prosvjedu okupili »grupa mahom starijih ljudi koji su Vučića nazivali četnikom« te kako jedna starija gospođa maše raspelom i predviđa »kraj«, dok su, prema njihovim navodima, neki prosvjednici čak i »nudili mito policajcima da ih puste da se probiju do Markova trga«.

Srbija danas je izvukla izjavu predsjednika HVIDRA-e i HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića koji je u ponedjeljak poručio kako će braniteljska populacija, nakon što je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjet pozvala predsjednika Vučića, a branitelje nazvala »političkim marginalcima« duboko razmisliti hoće li ona i dalje imati njihovu podršku.

Pink.rs osvrnuo se također na protokolarni dio ceremonije kod Predsjednice Grabar-Kitarović navodeći kako su »ustaški mediji nastavili hajku protiv Vučiča«, nazvali ga bahatim i arogantnim, pa »isprozivali Kolindu!« Nadovezujući se na kolege, senzacionalistički portal Alo piše kako je predsjednik Srbije »pokorio« Kolindu, zaključivši kako su zbog toga »Hrvati bijesni«, a »Srbija ponosna«.

Nekoć poznati radio, a danas i internetska stranica B92 koji u Srbiji slovi kao liberalan medij spomenuo je protokolarni dio prijema o kojem su se konzultirali s Aleksandrom Popovom, političkim analitičarem i potpredsjednikom Igmanske inicijative za Srbiju, regionalne mreže za pomirenje. On je u izjavi za B92 ustvrdio da su »Hrvatska i Srbija zarobljenici prošlosti jer političarima s obje strane tako odgovara«.

(Pripremio: Matej Knežević)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni