Što se zapravo događa sa “Jabukom”?

Što se zapravo događa sa “Jabukom”?

SDP-ovac Saša Molan se pita postoje li iza cijele te priče pojedini interesi

Jedna od drugih tema koja je došla na sjednicu Gradske skupštine u ponedjeljak ticala se i prijedloga zaključka oko očitovanja o situaciji u Glazbenom klubu Jabuka. Kao i raniji prijedlog božićnica, ovaj prijedlog stigao je od gradskih zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske seljačke stranke i Naprijed Hrvatska.

Ranije o ovoj temi se očitovao Saša Molan. Gradski zastupnik SDP-a smatra kako ova tema je duže prisutna, odnosno od 2016. godine. Podsjetio je kako unutar mjesec dana traže očitovanje gradonačelnika, odnosno koji su razlozi koji su doveli do zatvaranje pozornice na otvorenom. Kaže kako zna što se događa oko GK Jabuke. Pritom je kazao: »2016. godine je devastirana terasa i uklonjena klupska oprema je pred nekoliko dana prije pedesete godišnjice došlo je do uklanjanja bine na terasi«.

Molan se pita postoje li iza cijele te priče pojedini interesi ustvrdivši da je gradonačelnik simptomatično davao odgovore. Gradski zastupnik je podsjetio kako je gradonačelnik Milan Bandić »ucijenio vodstvo kluba za kriminal i nepodmiranje dugova«.

U ime gradonačelnika, zamjenik pročelnika Gradskog ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mladen Tomac rekao je da se Jabuka nalazi u likvidaciji zbog nepostupanja sukladno o Zakonu o udrugama te neodržavanja skupštine kao temeljne zakonske obveze.

Molan je zaključio kako to ide preko usmene predaje te da tako »najbolje funkcionira gradonačelnik«. »Dostavite nam kompletnu informaciju pa o tome možemo donijeti pravo stanje«, poručio je.

O ovoj temi glasala su 42 zastupnika od kojih je 19 podržao prijedlog, 23 ih je bilo protiv te je objavljeno da nije usvojen prijedloga zaključka oko očitovanja o situaciji u Glazbenom klubu Jabuka.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni