Što nam donosi ovogodišnji Advent na Strossu?

Što nam donosi ovogodišnji Advent na Strossu?

Na zagrebačkom Gornjem gradu u sklopu Adventa na Strossu posjetitelje će ove godine dočekati maštovito uređenje u sklopu kojeg će posebnu poziciju i pažnju dobiti „Muzej ni na nebu ni na zemlji“ sa izloženim „zanemarenim“ igračkama.

Uređenje Strossa obuhvaćat će zanimljive ulaze iz pravca Mesničke ulice i kod Kule Lotrščak, lustere – božićne jelke, mnogo igračaka i raskošno osvjetljenje na nekoliko najviših stabala.

Zagrepčani i gosti grada već su navikli na odlične svirke na popularnom Strossmartru pa će tako biti i tijekom Adventa jer će na pozornici svakodnevno koncert održati barem jedan bend. Na dugačkoj listi izvođača nalaze se glazbeni velikani poput Drage Diklića i Stjepana Jimmyja Stanića, kao i renomirani glazbeni sastavi Meritas, Pavel, Kraljevi ulice, Detour, Positivo i mnogi drugi koji će svojim večernjim i popodnevnim svirkama doživljaj Adventa u Zagrebu učiniti nezaboravnim iskustvom.

U želji da posjetiteljima bude ponuđena što zanimljivija hrana Advent na Strossu je napravio sjajnu selekciju i na manjem broju kućica okupio „velikane“ tzv. Street food scene. Posjetitelji će moći kušati specijalitete libanonske, indonezijske, kineske, domaće i ine specijalitete te sljubiti hranu sa vrhunskim pivama, vinima, pa čak i čokoladnim vinom koje će se kao jedini artikl moći kupiti na samoj jednoj adventskoj kućici.

Ovogodišnje izdanje Adventa na Strossu predstavit će i Ured Djeda Mraza u kojemu će najmlađe goste adventa svakodnevno dočekivati Djed Mraz sa svojim pomoćnicima. Mališani će susret s Djedom Mrazom moći imati svakog radnog dana od 18 do 20 sati, a vikendima i od 12 do 14 sati. U veselog i srdačnog Djeda Mraza ove će se godine „pretvoriti“ glumac Kristijan Ugrina.

Detaljan program Adventa na Strossu kao i adventski menu predstavit ćemo Vam prilikom susreta prije samog službenog početka Adventa u Zagrebu jer na Strossu adventsko zagrijavanje uz glazbu, hranu i piće počinje već 28. 11. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni