Što mladi misle o radu policije?

Što mladi misle o radu policije?

Predstavljeni su rezultati istraživanja među srednjoškolcima

Većina mladih ima pozitivno mišljenje o policiji, a neka od njih su da policija štiti građane i čini grad sigurnim i da je dobro što policija želi spriječiti zlouporabu droge, rezultat je to istraživanja pod nazivom „Stavovi mladih o ulozi policije i preventivnim programima Policijske uprave zagrebačke“, čija su saznanja jučer predstavljena na konferenciji za medije.

Školarci također misle da policijski službenici imaju dobre namjere i nisu potkupljivi te da ih mogu zaštiti od nasilnika.

„Učenici koji su imali priliku komunicirati s policajcima, uglavnom imaju pozitivna iskustva i policajca su opisali kao ozbiljnog, korisnog i važnog za zajednicu, ali u manjoj mjeri ima i onih koji se ne bi obratili službenicima iako bi se našli u opasnoj situaciji“, rekla je Irma Brković s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta.

Istraživanje je provedeno u 2014. godini na 1705 ispitanika ( mladića i djevojaka ) iz populacije zagrebačkih učenika prvih razreda srednjih škola na području Zagreba.

Voditelj Službe za prevenciju Velimir Tišma naglasio je da policija već deset godina na području grada provodi niz preventivnih programa pod nazivom „Zajedno više možemo“. Glavni cilj je pomoći mladima u donošenju ispravne odluke u trenutku kad dođu u doticaj sa suvremenim sredstvima ovisnosti, a preventivni programi i sama senzibilizacija te predstavljanje policajaca kao prijatelja-pomagača započinje već u prvom razredu osnovne škole. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni