Što kada ključevi ostanu u zaključanom automobilu?

Što kada ključevi ostanu u zaključanom automobilu?

AMK Maksimir pomaže zaboravnim vlasnicima pri otključavanju automobila

U godini dana čak oko 200 vozača na području Zagreba ne može ući u svoj automobil, pa se za otvaranje u nazočnosti vlasnika koriste različiti sistemi. Zbog sve sofisticiranije elektronike novih automobila dosadašnji alati su postali neefikasni

Stručnjacima zagrebačkog Autokluba Maksimir trebala je samo minuta i pol da uđu u novi zaključani automobil i omoguće vlasniku, koji je zaboravio ključeve u automobilu, da nastavi vožnju. Tako kratko vrijeme smatra se vrhunskom brzinom u zemljama koje primjenjuju alate, kakve je,  zasad jedini u Hrvatskoj, nabavio AMK Maksimir za pomoć vozačima na cestama.

Broj zaboravnih vozača koji napuste automobil bez ključeva u džepu svake je godine sve veći, pa automehaničari, koji su specijalizirani za brzo otkrivanje i otklanjanje kvarova na cestama bilježe stalni porast intervencija. Prema podacima iz AMK Maksimir, u godini dana čak oko 200 vozača na području Zagreba ne može ući u svoj automobil, pa se za otvaranje u nazočnosti vlasnika koriste različiti sistemi. Zbog sve sofisticiranije elektronike novih automobila dosadašnji alati su postali neefikasni, pa su u ovom autoklubu za potrebe pomoći na cestama nabavili najnovija pomagala koja ne nanose nikakvu štetu elektronici automobila ili drugim složenim sklopovima.

Stručnjaci, koji su se osposobili za obavljanje ovako složenog posla, otvaranje automobila smiju obavljati na cesti samo u nazočnosti vlasnika vozila, a pozivaju se na mob. 098 382 886, 098 223 411, 098 308 082 ili putem HAK-a, tel. 1987. Svaka se takva intervencija registrira a pozivatelji dobivaju za obavljenu uslugu propisani račun, kao dokaz za uspješno obavljen posao.   (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni