Što je s napuštenim industrijskim kompleksima?

Što je s napuštenim industrijskim kompleksima?

Gradonačelnik je rado odgovarao na brojna pitanja učenika I. gimnazije, pa ih je tako upoznao s projektom izmiještanja trešnjevačke remize na rubni dio grada. Goste je zanimao i problem nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu, a posebna tema bila su napuštena zgrade Paromlina i kompleks Badel

Gradonačelnik Milan Bandić primio je jučer u Gradskoj upravi maturante I. gimnazije, polaznike fakultativne nastave iz Politike i gospodarstva, koji su došli u pratnji profesorice Zlate Paštar. Susret je organiziran na inicijativu učenika, kako bi se u sklopu terenske nastave – posjete važnim institucijama i tijelima – na licu mjesta upoznali s načinom njihova funkcioniranja.

U opuštenoj atmosferi, gradonačelnik je rado odgovarao na brojna učenička pitanja, pa ih je tako upoznao s planovima za gradnju tramvajske pruge od Kvaternikovog trga do Zračne luke i s projektom izmiještanja trešnjevačke remize na rubni dio grada, a goste je zanimalo i ustrojstvo Gradske uprave, način rada Gradonačelnika, problem nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu, te među ostalim, uređenje zelene površine pored novozagrebačke Mamutice i uređenje Trga Pravde. Posebna tema bila su napuštena industrijska postrojenja kao zgrade Paromlina i kompleks Badel.

Uz napomenu da budu uporni i ustrajni, kako na fakultetu, tako i u životu, gradonačelnik je svojim mladim gostima savjetovao da se, ako se namjeravaju baviti politikom, što prije uključe u javni život.

Suradnici gradonačelnika, zamjenica Sandra Švaljek, pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić i posebna viša savjetnica Biserka Bucković, upoznali su goste s ustrojstvom i funkcioniranjem grada i gradskih službi. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni