Što donosi nova jazz seozona u Lisinskom

Što donosi nova jazz seozona u Lisinskom

I za ovu sezonu najavljeni su koncerti afirmiranih glazbenika različitih pristupa jazzu, snažnih osobnosti

U predvorju Male dvorane »Lisinski« danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena nova sezona manifestacije Jazz.hr u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. I za ovu sezonu najavljeni su koncerti afirmiranih glazbenika različitih pristupa jazzu, snažnih osobnosti. Danas glazbenik svjetskog glasa, sopran i tenor saksofonist Ravi Coltrane, koji je ime dobio po indijskom sitaristu Raviju Shankaru, nadahnjuje se stvaralaštvom svoga oca Johna Coltranea, ali je uspio izbjeći zamku oponašanja, u Zagrebu će se predstaviti s novim kvartetom s kojim je zapalio sve svjetske pozornice.

Jazzist koji je nastupao sa Stingom, The Eurytmics, The Temptations, Michaelom Jacksonom, Titom Puenteom i Celiom Cruz, multiinstrumentalist Chico Freeman u Zagrebu će se predstaviti izvedbama vlastitih djela i programom što ga je posvetio svojem mentoru, legendarnom bubnjaru Elvinu Jonesu. Američki all star sastav Oregon, u kojem sviraju četvorica uglednih multiinstrumentalista: Ralph Towner, Paul McCandless, Glen Moore i Mark Walker, već 45 godina svira kreativan i prepoznatljiv glazbeni amalgam jedinstvenog zvuka zasnovan na spoju jazza s europskom i indijskom klasičnom, ali i tradicijskom glazbom raznih naroda.

Pijanist Steve Kuhn, poznat po suradnji s Johnom Coltraneom i drugim legendarnim jazzistima, ugled je stekao svirajući s vlastitim triom u kojem su se izmjenjivali slavni glazbenici, među ostalima Buster Williams i Billy Drummond s kojima je obnovio suradnju i s kojima će nastupiti u Zagrebu. Transhistria Ensemble pjevačice Tamare Obrovac, dobitnice nagrade International HDS-a, najavljuje još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvukove zanimljivih istarskih dijalekata i nepredvidive međuigre glazbenika na pozornici. (HDS)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni