Stjepan Kožić ponovno HSS-ov kandidat za župana

Stjepan Kožić ponovno HSS-ov kandidat za župana

Hrvoje Frankić je HSS-ov kandidat za zamjenika župana

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i predsjednik Županijske organizacije HSS-a, potvrđen je kao kandidat Hrvatske seljačke stranke (HSS) za župana Zagrebačke županije, dok je Hrvoje Frankić potvrđen kao kandidat za zamjenika župana na jučerašnjem odboru županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Kožić je na lokalnim izborima 2013. godine ostvario najbolji rezultat od svih župana u Hrvatskoj pobjedom u prvom krugu s 56,53 % glasova.

Kožić, koji je jednoglasno izabran za kandidata Hrvatska seljačke stranke na predstojećim lokalnim izborima, župan je Zagrebačke županije posljednjih 16 godina. U njegovom mandatu Zagrebačka županija prometnula se u jednu od najuspješnijih županija u Hrvatskoj s pokazateljima stalnog i stabilnog rasta.

Aktualni župan prije svega je zahvalio članovima županijske organizacije HSS-a na povjerenju koje su mu poklonili u utrci za novi mandat. „Glavni cilj koji nam uvijek mora biti pred očima su stanovnici Zagrebačke županije i njihova dobrobit. Za njih smo radili posljednje četiri godine i za njih radimo i dalje jednakom energijom kao i na početku i oni su mi glavni motiv zbog kojeg sam prihvatio još jednu kandidaturu.“

Kožić je podsjetio okupljene kako su najveće bogatstvo Zagrebačke županije njeni stanovnici i zaključio: „Stanovnici Zagrebačke županije, od Samobora na zapadu do Vrbovca i Ivanić-Grada na istoku, zaslužuju nekoga tko će raditi svim srcem za njih, i siguran sam da će naš trud i rad i na ovim izborima biti prepoznat.“

Na odboru županijske organizacije HSS-a potvrđen je i kandidat za zamjenika župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić diplomirani ekonomist iz Samobora. Frankić je trenutni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora, a četiri godine je obnašao i funkciju zamjenika gradonačelnika Samobora.

Na predstojećim lokalnim izborima Stjepana Kožića za župana Zagrebačke županije podržat će niz stranaka, a među njima i SDP koji će dati svoju kandidatkinju za zamjenicu župana, Nadicu Žužak, aktualnu članicu Županijske skupštine i pročelnicu za financije, mjesnu i lokalnu samoupravu grada Jastrebarskog koja se istaknula i kao pomoćnica ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

Župan Kožić će biti i nositelj zajedničke liste HSS-a, SDP-a i partnera na razini Zagrebačke županije. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni