Stjepan Kožić na izbore izlazi s vlastitom nezavisnom listom

Stjepan Kožić na izbore izlazi s vlastitom nezavisnom listom

„Stjepan Kožić – nezavisna lista“ u Rakovcu je 16. svibnja održala svoju osnivačku Skupštinu na kojoj je za njenog predsjednika jednoglasno izabran župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Ovim potezom župan Kožić definitivno je istupio iz Hrvatske seljačke stranke čiji je član bio od 1996. godine i odlučio svoju političku karijeru nastaviti kao nezavisni političar.

Na skupštini su usvojeni i statut i program novoosnovane stranke.

„Svi mi ovdje smo glasnogovornici želja i htijenja ljudi u društvu u kojem živimo. Imamo viziju, imamo znanje, imamo snage napraviti ključne promjene i potaknuti pozitivne gospodarske trendove.

​​​​​​„To je temelj na kojem počiva naš cjelokupni program“, istaknuo je Stjepan Kožić i dodao kako peti osvojeni mandat zaredom govori kako ima povjerenje stanovnika Zagrebačke županije, ali i odgovornost izvršavanja obećanog. „Svi mi imamo odgovornost prema našim biračima i to nikada ne smijemo zaboraviti“, dodao je.

Program stranke „Stjepan Kožić – nezavisna lista“ temelji se na transformaciji gospodarstva korištenjem modernih tehnologija, poboljšanju kvalitete obrazovanja na svim razinama i borbi za bolji život hrvatskih seljaka i svih njihovih potrošača. Osim toga, zalažu se za ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske kroz fiskalnu decentralizaciju i prebacivanje veće odgovornosti na jedinice lokalne i regionalne samouprave zbog njihovog angažmana na terenu i činjenice da najbolje poznaju potrebe svojih stanovnika.

Podsjećamo, župan Kožić u ožujku 2018. godine podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a te se nije ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Iz HSS-a izlazi zbog neslaganja s politikom trenutnog vodstva stranke koje strankom upravlja autokratski i centralistički te odbacuje sve vrijednosti za koje bi se trebala zalagati. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni