Stižu novi parkirni automati – “poligloti” vrijedni 4,2 milijuna kuna

Stižu novi parkirni automati – “poligloti” vrijedni 4,2 milijuna kuna

Iz Zagrebparkinga poručuju da se postojeći parkirališni aparati mijenjaju zbog modernizacije postojeće tehnologije i unapređenja kvalitete usluge parkiranja u Zagrebu

Parkirališni automat StreetSmart (Ustupio: www.eccos.com.hr)

Zagrebparking je naručio 100 novih parkirališnih automata koji će korisnicima nuditi neke nove mogućnosti. Osnovna prednost koju će imati u odnosu na postojeće bit će mogućnost plaćanja bankovnim karticama. Također će korisnici na automatima, osim satnih i višesatnih parkirališnih karata, moći kupiti sve artikle podružnice Zagrebparking, kao što su povlaštene i komercijalne karte ili dnevne parkirališne karte.

U Zgrebparkingu doznajemo kako prvu faza realizacije projekta predstavlja puna funkcionalnost osnovne namjene parkirališnih automata, a to je prodaja parkirališnih karata. U drugoj fazi projekta pristupit će se razvoju skalabilnih mogućnosti kao što su kupnja karata za muzej ili pružanje turističkih informacija putem parkirališnog automata. Novi automati podržavaju mogućnost rada u četiri jezika. U prvoj fazi korisnici će se automatima, osim na hrvatskom, moći koristiti i na engleskom jeziku.

Radi se o parkirališnim automatima tvrtke Parkeon, pojedinačne vrijednosti 42.000 kuna, odnosno ukupno 4,2 milijuna kuna. Radove na postavljanju automata na zatražene lokacije izvodit će odabrani ponuditelj – Eccos-inženjering d.o.o.

Iz Zagrebparkinga poručuju da se postojeći parkirališni aparati mijenjaju zbog modernizacije postojeće tehnologije i unapređenja kvalitete usluge parkiranja u Zagrebu. Upitali smo ih kojim će lokacijama biti postavljeni novi automati i postoji li lista prioriteta i kada će biti u funknciji, na što nam odgovaraju da je izrada plana postavljanja novih parkirališnih automata s točnim lokacijama i listom prioriteta upravo tijeku, dok je okvirni rok za instalaciju i stavljanje u pogon svih novih parkirališnih automata završetak lipnja ove godine.

Navode da je optimalni vijek novih parkirališnih automata iznosi 10 godina, ovisno o intenzitetu eksploatacije. Stari, izmješteni parkirališni automati, ako još dobro funkcioniraju koristit će se za poboljšanje kvalitete usluge parkiranja ili za naplatu u parkiranja na lokacijama od manjeg prioriteta.

Boris Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni