Stiže najbrža Corvetta dosad

Stiže najbrža Corvetta dosad

Nova »corvetta« raspolaže s pozamašnih 650 KS i okretnim momentom od upečatljivih 881 Nm

Chevrolet je za nadolazeću 2015. godine pripremio novi model svoje sportske uzdanice »corvette« – Z06. Nova »corvetta« raspolaže s pozamašnih 650 KS i okretnim momentom od upečatljivih 881 Nm. Automobil će biti iznimno brz, spominju se ubrzanja do »stotke« za oko tri sekunde, a prijenos snage odvijat će se preko automatskog mjenjača s osam brzina.

Prvi dojmovi u specijaliziranom tisku hvale ovaj prijenos navodeći da ga se može uspoređivati s Porscheovim PDK sustavom s dvostrukom spojkom, a navodno ga u performansama čak i nadmašuje. Nova »corvetta« ima Brembove kočnice s karbonsko-keramičkim diskovima, dok će na naplatcima biti montirane Michelin Pilot Sport Cup 2 gume. Sve to omogućava da zaustavni put automobila pri brzini od 100 km/h iznosi svega 30-ak metara. U ponudi će, kao jeftinija opcija, biti i ručni mjenjač sa sedam brzina, ali on neznatno smanjuje ubrzanje.

»Corvetta Z06« u prodaji će se pojaviti početkom iduće godine s početnom cijenom koja će u Sjedinjenim Državama iznositi 78 995 dolara.

S testne vožnje u Nürburgringu (Nordschleife):

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni