Stipendiranje učenika u obrtničkim zvanjima

Stipendiranje učenika u obrtničkim zvanjima

Objavljen je javni poziv za Projekt “Stipendiranje učenika u obrtničkim zvanjima (zanimanjima)”. Javni poziv je objavilo Ministarstvo obrta i poduzetništva.

Stipendiranjem učenika u obrtničkim zvanjima želi se potaknuti interes mladih ljudi za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zvanjima, usvajanjem ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zvanjima te osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima i učenicama srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zvanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja koja su ovim Projektom određena kao deficitarna.

Riječ je o sljedećim zvanjima (zanimanjima): autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater,fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.

Iznos potpore koji je odobren po učeniku ili učenici iznosi 750,00 kuna na mjesec, za školsku godinu 2016./17. (od 1. rujna 2016. do 31. kolovoza 2017. godine).

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem pripadajućeg Prijavnog obrasca. Uz pravilno popounjeni Prijavni obrazac obavezno treba priložiti i traženu dokumentaciju.

Prijavni obrazac zajedno s dokumentacijom se podnosi Ministarstvu obrta i poduzetništva osobno ili putem pošte. Razmatrat će se prijave zaprimljene  od 1. rujna do 14. listopada tekuće godine.

(Zg-magazin)

Komentari su zatvoreni