Stipendije za 208 učenika i studenata iz Zagrebačke županije

Stipendije za 208 učenika i studenata iz Zagrebačke županije

Zagrebačka županija stipendirat će ukupno 208 stipendista u tekućoj školskoj, odnosno akademskoj godini, a od toga je 76 novih stipendista. Prigodno uručenje ugovora o stipendiranju, koje zbog epidemiološke situacije nije moglo biti upriličeno sa svim stipendistima, održano je danas u sjedištu Zagrebačke županije.

Stipendije iznose 600 kuna mjesečno za učenike i 1200 kuna za studente. Isplaćuju se svih 12 mjeseci u godini za što je osigurano nešto više od 2 milijuna kuna.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja.

Od ukupno 31 studentske stipendije, 15 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 16 stipendija.

Konačna lista stipendija dostupna je na mrežnim stranicama Zagrebačke županije.

Župan Stjepan Kožić poručio je da bez učenika bi bilo ni studenata te kako se nada da će oni po završetku svog obrazovanja ostati u Zagrebačkoj županija, pronaći zaposlenje i biti ti koji će pokretati njen razvoj. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni