Štimac smijenjen, Niko Kovač novi izbornik Hrvatske reprezentacije

Štimac smijenjen, Niko Kovač novi izbornik Hrvatske reprezentacije

„Nisam još nikada vidio takav entuzijazam za nekoga tko će postati v.d. Predstoji nam mukotrpan rad“, zaključio je predsjednik HNS-a  Davor Šuker

„Obećavam da ću sa svojim stožerom uložiti maksimalan trud u rad A reprezentacije, kao što je i do sada bilo s mladom selekcijom. Krećemo odmah na posao“, odlučan je bio Niko Kovač

Nakon niza loših rezultata nogometne reprezentacije, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza  jučer je, na  prijedlog predsjednika HNS-a Davora Šukera  razriješio Igora Štimca s dužnosti  A nogometne reprezentacije i na njegovo mjesto postavio Niku Kovača.

Proslavljeni bivši reprezentativac bit će vršitelj dužnosti izbornika A reprezentacije za slijedeći  ciklus kvalifikacija, a što, kako pojašnjavaju u HNS-u, nije uvjetovano rezultatom u predstojećim dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zbog nesportskog ponašanja i narušavanja ugleda reprezentacije na utakmici protiv Škotske, igrači Dejan Lovren i Ivan Strinić kažnjavaju se novčanom kaznom u iznosu od 20.000 eura, odlučio je IO HNS-a.

Nakon dvosatne sjednice Izvršnog odbora HNS-a pred novinare je izašao predsjednik Davor Šuker.

„Teško je u ovakvom trenutku donijeti ovako važne odluke, posebno zato što je Igor Štimac dugo radio na projektu Vatrenih i jer je imao maksimalnu podršku Hrvatskog nogometnog saveza. Odluka je pala zbog nastalih događaja, a to su loši rezultati i igre koje nisu na razini hrvatske nogometne reprezentacije“, pojasnio je predsjednik HNS-a.

Šuker je kazao kako  mu je teško zbog Igora Štimca, bivšeg suigrača, ali i naglasio kako se mora paziti na ugled reprezentacije. „Nije bilo lako jučer igrati i gubiti u Škotskoj, nogometnoj zemlji, i na kraju sam tužan zbog svih scena“, dodao je.

„Odluka je donesena jednoglasno po sve tri točke, to je važna i krucijalna poruka, da HNS brine o svom poslu. Prepuštamo budućnost Niki Kovaču i nadamo se da će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo. Okrenuli smo mu se kao bivšem suigraču, kao kapetanu reprezentacije i kao onome tko je napravio odličan imidž na klupi mlade reprezentacije. Zaposlenik je u HNS-u i bilo je normalno da sada povede”, nastavio je Šuker.

Novinari su upitali Šukera jeli on odgovoran za ovakav rasplet događaja.

„Da nisam odgovorna osoba, ne bih danas ujutro u pet sati u zračnoj luci rekao sve što sam rekao. Nisam se uplitao u pitanje igračkog kadra i ako ne odemo na SP, odgovarat ću na idućim izborima“, odgovorio je. Hrvatska nogometna reprezentacija tako se okreće studenome i utakmicama koje će odlučiti o mogućem plasmanu u Brazil, pod vodstvom Nike Kovača.

„Nisam još nikada vidio takav entuzijazam za nekoga tko će postati v.d. Predstoji nam mukotrpan rad“, zaključio je predsjednik HNS-a.

Kovač:  Uložit ću maksimalan trud

Dosadašnji izbornik mlade i novi izbornik A selekcije, Niko Kovač, zahvalio se na povjerenju Izvršnom odboru HNS-a i najavio kako odmah kreće s poslom.

Nakon impresivne igračke karijere u dresu hrvatske reprezentacije koju je vodio kao kapetan i za koju je nastupio 83 puta uz 14 pogodaka, Niko Kovač je na sjajan način krenuo i kao izbornik mlade reprezentacije.

Stjecajem okolnosti, dobio je prigodu na klupi A selekcije već nakon četiri službene utakmice s U-21 selekcijom:

„Velika je čast, a još veća odgovornost preuzeti dužnost izbornika A reprezentacije. Naravno, obećavam da ću sa svojim stožerom uložiti maksimalan trud u rad A reprezentacije, kao što je i do sada bilo s mladom selekcijom. Krećemo odmah na posao“, odlučan je bio Kovač.

Novi izbornik zahvalio se na suradnji dosadašnjem selektoru Igoru Štimcu koji mu je izlazio u susret davanjem igrača u mladu reprezentaciju, dok se na imenovanju zahvalio Davoru Šukeru i svim članovima Izvršnog odbora HNS-a.

Svi koji me poznaju znaju da ću učiniti sve da opravdam to povjerenje“, naglasio je novi izbornik hrvatske A selekcije.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni