Steve McQueen je želio otkupiti Mustang iz “Bullita”

Steve McQueen je želio otkupiti Mustang iz “Bullita”

Ford Mustang GT iz 1968. godine McQueen je vozio u klasičnoj automobilskoj jurnjavi u filmu Bullitt i jedan je od najpoznatijih automobila u povijesti američkog filma.

Automobil je prodan u siječnju ove godine putem dražbe aukcijske kuće Mecum Auctions. Cijena? Prava »sitnica«: 3,74 milijuna dolara!

McQueen je jurnjavu automobilom snimio s otvorenim prozorom kako bi se vidjelo da je osobno za volanom. U filmu je igrao beskompromisnog policajca Franka Bullitta, koji juri za zločincima koji su vozili crni Dodge Charger iz 1968. Ipak, volan je ‘dijelio‘ s vozačem kaskaderom Budom Ekinsom, pokazuju podaci o filmu.

Nakon filma, Mustang je prodan zaposleniku Warner Brothersa, a onda policijskom detektivu u New Jersey. Potom je 1974. prodan Robertu Kiernanu iz Madisona, New Yersey, kod kojega je automobil bio do njegove smrti 2014. Kiernan je više puta odbio prodati automobil, uključujući i ponudu samog Stevea McQueena, prenio je New York Times. Ostavio ga je sinu Seanu.

“Htio bih vas pozvati da mi vratite moj 68‘ Mustang”, pisao je McQueen Kuernanu 1977., navodi Times. “Jako bih želio da auto ostane ‘u obitelji‘, u originalnom stanju u kakvom je korišten u filmu radije nego da bude obnovljen. To je za mene vrlo osobno”, pisao je glumac, no želja mu je ostala neuslišena. McQueen je umro 1980. od raka pluća u dobi od 51 godinu, a Robert Kiernan nikada nije odgovorio na njegovo pismo.

Izvor: www.nytimes.com/2020/01/12/business/bullitt-mustang-auction-record.html

Umjesto zaključka:

Priredio: Ivan Remeta (Johnny)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni