„Stavi pravu stvar na pravo mjesto“

„Stavi pravu stvar na pravo mjesto“

„Odvajanje otpada je preduvjet za pametno gospodarenje otpadom“, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako je naša zajednička zadaća rješavanje problema koji je star preko 50 godina u gradu Zagrebu

Povodom obilježavanja Dana zaštite okoliša, jučer je na Cvjetnom trgu održan prigodni programa s temeljnom porukom: misliti, stvarati i čuvati zeleno te pametno gospodariti otpadom. U opuštenoj atmosferi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu šefa kuhinje hotela Tomislavov dom Maria Franjkovića, pripremao je voćnu salatu za sugrađane te prezentirao pravilno odvajanje otpada nastalog u kuhinji. Dio je to kampanje Stavi pravu stvar na pravo mjesto usmjeren na edukaciju i informiranje građana o važnosti odvojenog prikupljenog otpada.

„Odvajanje otpada je preduvjet za pametno gospodarenje otpadom“, istaknuo je gradonačelnik te dodao kako je naša zajednička zadaća rješavanje problema koji je star preko 50 godina u gradu Zagrebu. „Za sada smo samo djelomično riješili problem i to na način da smo sanirali deponij na Jakuševcu najmodernijom tehnologijom. Napravili smo pročistač voda, mehaničko biološki dio i treća najbitnija sastavnica bez kojeg nema cjelovitog rješenja, a koja je u planu je Centar za gospodarenjem otpada, odvojeno prikupljanje otpada, recikliranje i termička obrada otpada“, naveo je gradonačelnik.

Podsjetimo, nedavno pokrenuta kampanja dio je napora Grada Zagreba da postane predvodnik u odvojenom sakupljanju otpada i tako približi Hrvatsku ostvarenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, na isti način na koji se otpadom gospodari u Europskoj uniji.

Prisutne su zabavljali dječji zbora eko škole Đalski, sastav Cinkuši i Jurica Pađen s bandom Aerodrom.

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni