Starije osobe na meti prevaranta: Odnijeli im ušteđevinu i nakit

Starije osobe na meti prevaranta: Odnijeli im ušteđevinu i nakit

(Foto: ZG-magazin)

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o tri osobe starije životne dobi kojima su prevaranti odnijeli novac i nakit.

Prijevara na Maksimiru

U ponedjeljak, 3.listopada (prijavljeno 6. listopada) između 12.30 i 14 sati, na Maksimiru, u Ulici Gornji Bukovac, 83-godišnjakinju je nazvala nepoznata muška osoba i lažno se predstavila kao zaposlenik financijske institucije koji će doći na adresu njenog stanovanja radi  provjere novca koji ona ima u kući.

Nedugo potom, nepoznati muškarac došao je na adresu oštećene, a ona mu je predala novac i nakit, nakon čega se udaljio. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prijevare na Trešnjevci

U četvrtak, 6. listopada oko 12 sati na Trešnjevci u Ulici Bartolići, nepoznati počinitelj došao je do stana 79-godišnjakinje te se lažno predstavio kao službena osoba navodeći da je novac koji ona ima kod kuće krivotvoren. Nakon što je povjerovala u njegovu priču, pustila ga je u stan i predala mu novac, a on se udaljio iz stana.

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Otprilike pola sata kasnije, u Hanamanovoj ulici, nakon prethodnog telefonskog poziva nepoznate osobe koja je 76-godišnjaku rekla da je novac koji drži u svom domu krivotvoren, do stana oštećenog došao je nepoznati počinitelj koji se lažno predstavio kao službena osoba, a on mu je predao novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Preporučujemo da se pročita savjet policije: Prijevare na kućnom pragu – zagrebačka policija savjetuje. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni