Stara Vlaška od 28. svibnja postaje pješačka zona

Stara Vlaška od 28. svibnja postaje pješačka zona

Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet na današnjoj je konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavio je kako će 28. svibnja od 10.30 sati prostor Stare Vlaške na dijelu između Draškovićeve i Palmotićeve ulice biti zatvoren za promet. Taj će dio Stara Vlaške biti pretvoren u pješačku zonu.

Postavit će se 10 kružnih betonskih žardinjera, koje će ujedno biti i klupe, a simbolično će se posaditi magnolije, najavio je Korlaet.

Podsjetio je kako je magnolija simbol nečega što je izgubljeno na Trgu žrtava fašizma…

Više u videu Grada Zagreba na ovoj poveznici.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević se pak osvrnuo na kolektivni priziv savjesti Na Klinici za ginekologiju Kliničke bolnice »Sveti DUh«. Tomašević vjeruje da se imenovanjem prof. dr. Ratka Matijevića za novog predstojnika klinike na Svetom Duhu ide u smjeru omogućavanja obavljanja svih zakonski dozvoljenih prekida trudnoće.

Smatra da je kolektivni priziv savjesti ginekologa i medicinskih sestara u bolnici Sveti Duh neprihvatljiv, dodavši da je Matijević šef ginekologije u bolnici Merkur, gdje se obavljaju svi prekidi trudnoće na zahtjev žene do 10. tjedna trudnoće.

Govoreći o gradskom proračunu Tomašević je kazao da manjak u 2021. godini iznosi 30 milijuna kuna. To je ujedno najmanji deficit u posljednjih pet godina, a u ovoj godini planira se ostvarenje suficita od 300 milijuna kuna. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni