Stara mudrijašica i figa u džepu

Stara mudrijašica i figa u džepu

Afere niču kao gljive poslije kiše, a policija, tajne službe, odvjetnici i razni poskoci rade sto na sat (ajde! Barem netko ima posla), a kako bi sve bilo još bolje, odnosno gore, u radnje kakvih nema niti u Al Caponeovim filmovima

Marko Sladić

Nevjerojatno! Otima se na sve strane! Više nitko ne preza ni pred čim. Ovi gore na vrhu, koji bi nam svima trebali biti uzor te služiti za našu dobrobit, prvi svoje papke imaju umočene u milijunski vrijedne spletke. Afere niču kao gljive poslije kiše, a policija, tajne službe, odvjetnici i razni poskoci rade sto na sat (ajde! Barem netko ima posla), a kako bi sve bilo još bolje, odnosno gore, u radnje kakvih nema niti u Al Caponeovim filmovima, bacili su se i obični građani, naši susjedi s kojima često popijemo kavu. Pljačkaju zlatarnice, mjenjačnice, trgovine, jedni kako bi otplatili kredite, a drugi kako bi prehranili svoju djecu. Svima se u glavi nešto zaokrenulo i više nitko ne razmišlja razumno, čestito i bez fige u džepu, a skriva ju i jedna baba koja poput divljeg australskog dinga, već nekoliko godina hara našom obalom.

Simpatična starica u tamnoj starinskoj haljini na cvijeće, sa zavojem na nozi i štapom u ruci, naročito voli akcije na otoku Krku. Tko zna gdje je načula kako je baš Krk plodno tlo za dobru paru i prevaru, a od dobre riječi koja se daleko čuje, nije bila ni toliko daleko. Šara posvuda i vara mnoge, a pojedinci iz naše redakcije i sami su joj bili na meti. Pričajući s ljudima i istraživajući mrežu svih mreža, došao sam do saznanja kako se navodno zove Lidija i kako joj je spika uvijek ista. Predstavlja se jadnom i tužnom bez prebijene kune te kako se mora naći s kćeri koja ju je davno ostavila i koja, evo upravo sada, dolazi po nju, no trebala bi joj javiti kamo točno mora doći koristeći gostoljubivost, ali i naivnost onih koji su joj udovoljili i povjerovali. Tada zove Latviju, u kojoj ima zakupljenu telefonsku liniju, jednom riječju, liniju koja onoga s čijeg telefona zove, odere do gole kože. Potvrđuju to telefonski računi i ispisi pozivanih brojeva, ali nažalost prekasno.

Razgovori uglavnom traju po 15 minuta, ponekad duže što ovisi o naivnosti same žrtve. Često se zna ogrebati i za pivo, ne jedno nego više njih pa čak i čitav ručak ili večeru, a poslije samo nestaje.  Svoje žrtve ne bira, ali tog njezinog show programa najviše se ipak nagledaju ugostitelji. Ne bi ovo bilo toliko senzacijonalno i ne bi završilo u javnosti kada bi ona to činila samo ponekad, radi sitnog džeparca. Možda bi joj tada neki i oprostili, progledali kroz prste toj jadnoj bakici, uostalom, svi smo mi barem jednom u životu nekome maznuli nešto, no to što ona radi prelazi svaku mjeru. Operira u javnosti bez ikakvog srama i straha, u bilo koje doba dana, a ne bi me čudilo ukoliko bi i preko oglasa u novinama tražila zainteresirane naivčine. Pripazite se ove stare mudrijašice ukoliko se, iz nekog svog razloga, namjeri na vas jer ne vjerujemo kako je završila iza rešetaka nakon svoje zadnje predstave. (crckarije.com)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni