Stanovnici Vrbika uz Slavonsku od sada mogu mirnije spavati

Stanovnici Vrbika uz Slavonsku od sada mogu mirnije spavati

U suradnji s Dječjim vrtićem Vrbik osmišljeno je ukrašavanje bukobrana. Zidovi rampe za invalide ukrašeni su u suradnji s akademskim umjetnikom Lavom Paripovićem koji stanuje na Vrbiku

Na Slavonskoj aveniji kod Vrbika završen je bukobran dužine cca 330 metara, kojeg je u četvrtak obišao gradonačelnik Milan Bandić. Izgradnju bukobrana inicirali su stanovnici naselja, a u okviru radova hortikulturno je uređen pojas uz bukobran, napravljena rampa za invalidne osobe te nove stepenice.

»Pregovore s građanima započeli smo prije pet godina. Mi smo svoje napravili, a stanovnici će vam reći koliko im to znači«, rekao je na licu mjesta novinarima gradonačelnik koji je građanima zahvalio na strpljenju.

Predstavnici Vijeća Gradske četvrti Trnje i stanara okolnih zgrada izrazili su zadovoljstvo jer je zbog bukobran, kako su naglasili, smanjio buku za oko 50% i da sada mogu spavati kraj otvorenih prozora i vani normalno razgovarati u dvorištima i parku.

Radovi su započeli u listopadu prošle godine, a ukupna investicija iznosi cca 4,2 milijuna kuna. U suradnji s Dječjim vrtićem Vrbik osmišljeno je ukrašavanje bukobrana. Naime, djeca su na temu grad Zagreb izradila radove u tehnici kolaž koji su u obliku naljepnica preneseni na bukobran, a zidovi rampe za invalide ukrašeni su u suradnji s akademskim umjetnikom Lavom Paripovićem koji stanuje na Vrbiku. (ZG-m)