Stanovnici se protive novom izgledu parka Trnjanska Savica

Stanovnici se protive novom izgledu parka Trnjanska Savica

Za crkvu je nađena nova lokacija 200 metara južnije uz Savski nasip

Danas počinje uređenje parka Trnjanska Savica, smještenog između Lastovske ulice, Ulice Zinke Kunc i Prisavlja u zagrebačkom naselju Savica.

»Park ćemo urediti na najbolji mogući način i bit će najljepši u Zagrebu. Grad je za uređenje osigurao 12 milijuna kuna i za dva mjeseca se vidimo na otvorenju«, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je, također, istaknuo kako je poznato da je prvotna ideja bila da se na ovom prostoru sagradi crkva, ali je zbog prosvjeda građana, nađena nova lokacija 200 metara južnije uz Savski nasip.

»Uvijek sam govorio da na Savici ima mjesta i za crkvu i za park, dodao je, napomenuvši da je Grad na novoj lokaciji za crkvu, uz postojeće gradsko zemljište, kupio dodatna zemljišta za gradnju novog kompleksa te da će uskoro biti ispunjeni svi uvjeti za početak gradnje«, dodao je.

Međutim, stanovnici naselja žale se da je sinoć postavljena tabla gradilišta, a prvu su informaciju o radovima dobili tek danas, 19. travnja.

»Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem«, kažu iz Inicijative Čuvajmo naš park. Tvrde kako je realizacija projekta pokrenuta »preko noći« te su ponovo zaobiđeni zakonski postupci.

Smatraju da je projekt skup (neslužbeno se spominje iznos između 12 i 15 milijuna kuna) i nepotreban jer donosi »betonizaciju« i velik dio travnate površine će nestati.

Izvođač radova je Zrinjevac, a projektant Arhitektura u bijelom. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni