Stanovnici Novog Zagreba žale se na neredovit odvoz otpada

Stanovnici Novog Zagreba žale se na neredovit odvoz otpada

Čistoća »preskoke« u odvozu opravdava kvarovima na kamionima

(Foto: Ilustracija)

Čitatelji s područja Novog Zagreba, iz naselja Dugave i Utrina požalili su nam se da u utorak, 17. svibnja iz njihovih četvrti nije odvezen komunalni otpad, iako je to bilo predviđeno prema rasporedu odvoza zagrebačke Čistoće. U Čistoći se pak opravdavaju da tog dana otpad nije odvezen zbog kvara na komunalnom vozilu.

Čitateljica iz Dugava pita se zašto Čistoća ne izvršava svoje obaveze i ne odvozi smeće pravodobno? Poručila je kako »sve smrdi« u toj najvećoj četvrti na području Novog Zagreba – Istok, budući da je smeće ostalo u velikoj većini kontejnera.

»Građani Zagreba imaju pravo na kompletnu komunalnu uslugu«, poručuje čitateljica i podsjeća kako su se pred lokalne izbore vijećnici »naslikavali pred odlagalištem otpada tvrdeći da znaju riješiti problem otpada u gradu Zagrebu«.

Zagreb “nikad prljaviji”

Dodaje kako se u kvartu razmnožavaju glodavci, kante s komunalnim smećem su pretrpane, »a Zagreb nikad nije bio prljaviji«.

»Zar ćemo ovakve kante spremati u svoje haustore i smetlarnike po zgradama? Da se glodavci i žohari ubuduće kote u zatvorenim prostorima, da im bude ugodnije?«, pita se čitateljica, koja tvrdi da je stanje s otpadom sve gore. Pozvala je gradske vijećnike da »malo prošeću po kvartu«.

Zanima ju i koliko će odvoza biti naplaćeno stanovnicima kvarta u ovom mjesecu te hoće li ima računi biti umanjeni zbog manjeg broja odvoza.

No, u Čistoći navode kako se broj odvoza ne smanjuje. U odgovoru na upit ZG-magazina iz gradskog komunalnog poduzeća Čistoća navode da se »odvozi komunalnog otpada odvijaju redovito prema programima odvoza«.

Nabavka novih komunalnih vozila

Potvrđuju kako u utorak, 17. 5. 2022. godine u pojedinim ulicama na području Dugava nije odvezen miješani komunalni otpad prema rasporedu zbog tehničkog problema na vozilu, ali naglašavaju da je smeće odvezeno odmah sljedeći dan.

»Napominjemo da kao i kod svakih drugih vozila, i na našim vozilima tijekom vremena dolazi do kvarova, ali većina njih se rješava u obimu redovnog održavanja i ne utječe bitnije na programe odvoza«, opravdavaju se u Čistoći.

»Kako bismo bili što efikasniji u pružanju naših usluga građanima, u planu nam je daljnja optimizacija poslovnih procesa, ali i nabavka novih specijaliziranih vozila«, dodaju. (B. Ja.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni