Stanovnici Črnomerca traže preseljenje reciklažnog dvorišta s Opatičke livade

Stanovnici Črnomerca traže preseljenje reciklažnog dvorišta s Opatičke livade

Ispred mobilnog reciklažnog dvorišta postavljenog na tzv. Opatičkoj livadi u Ulici Črnomerec dvorišta u subotu je održan prosvjed rađana koji smatraju da ta lokacija usred naselja i u blizini autobusnog stajališta nije prikladna lokacija za odlagalište otpada.

Zbog toga su organizirali i peticiju koju će predati gradskim vlastima.

S druge strane, predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić uvjerava da je to rješenje privremeno te da će reciklažno dvorište biti preseljeno kad se riješe imovinsko-pravni odnosi na lokacijama koje je Vijeće izvorno predlagalo. Radi se o Gradišćanskoj ulici iza Doma zdravlja prema Franku uz željezničku prugu, a druga je lokacija južno od Ilice kod bivše tvornice Grafokarton.

Građani Črnomerca poručili su da su sada započeli mirnim prosvjedom i peticijom, ali da su spremni i na veće prosvjede.

Gradskio zastupnik HSLS-a Dako Kalsić koji je podržao prosvjed više desetaka građana ustvrdio je kako je ovo reciklažno dvorište tipični primjer upravljanja zagrebačkog gradonačelnika – postavljeno je stihijski i ne udovoljava zakonske propise.

Najavio je da će zagrebački HSLS od Gradske uprave zatražiti da se provede hitna javna rasprava s građanima o postavljenom reciklažnom dvorištu te da mjesna samouprava preispita predložene lokacije za reciklažno dvorište ili da se pronađu nove.

Dodao je i da se u novo reciklažno dvorište ulazi prelazi preko autobusne stanice i jedinog pločnika čime se neposredno ugrožava sigurnost prometa i njegov redovan tijek prometa, kao i kretanje djece i pješaka. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni