“Stanje u predškolskom obrazovanju je rijetka pozitivna oaza našeg društva”

“Stanje u predškolskom obrazovanju je rijetka pozitivna oaza našeg društva”

Prema onome što kažu iz zagrebačkih dječjih vrtića, unatoč teškom stanju, Grad Zagreb ulaže značajan novac za održavanje optimalnog stanja u predškolskom odgoju i obrazovanju i zadovoljavanju potreba djece i roditelja

U posljednje se vrijeme u medijima poprilično govorilo i pisalo o stanju u zagrebačkim vrtićima. Pojedinci, političari iz razlilčitih političkih opcija kao i skupine bavile su se ovom temom. Očito se ton i sadržaj svih tih medijskih istupa nije svidio onima koji su zaposleni u predškolskom obrazovanju i dogoju pa su tako dječji vrtići Grada Zagreba odlučili izaći u javnost priopćenjem u kojem su iznijeli svoje viđenje postojeće situacije.

Naime, djelatnici iz zagrebačkih dječjih vrtića poručuju da predškolski odgoj nije mjesto za politikantske interese i obračune već da treba biti usmjeren na smao jednu funkiju a to je dobrobit djeteta.

„Predškolski odgoj i obrazovanje je mjesto u kojem se afirmira vrijednost odgajateljske struke, struke stručnih suradnika, ravnateljske profesije te odgoja i obrazovanja općenito. Stanje u predškolskom obrazovanju i odgoju je rijetka pozitivna oaza i velika vrijednost našeg društva, te nam stoga teško padaju napisi u medijima koji `blate´ sve što smo postigli i na što smo ponosni“, stoji u izjavi za medije koja je dana na uvid i svim gradskim zastupnicima Gradske skupštine Grada Zagreba.

Prema onome što kažu iz zagrebačkih dječjih vrtića, unatoč teškom stanju, Grad Zagreb ulaže značajan novac za održavanje optimalnog stanja u predškolskom odgoju i obrazovanju i zadovoljavanju potreba djece i roditelja.

Izjavu za medije potpisale su sljedeće udruge, sekcije i društva: Udruga ravnatelja predškolskih ustanova Grada Zagreba, Udruga odgajatelja Grada Zagreba, Sekcija predškolskih pedagoga Grada zagreba i pridruženih članica, Sekcija predškolskih psihologa Hrvatskog psihološkog društva, Sekcija predškolskih logoped Grada zagreba, Sekcija predškolskih edukacijskih rehabilitatora Grada Zagreba i Stručno društvo medicinskih sestara dječjih vrtića. (M. F.)