Stanari iz Froudeove primljeni u Gradskoj upravi

Stanari iz Froudeove primljeni u Gradskoj upravi

(Sigečani se žale da im poziv na sastanak nije uručen osobno, već da su za njega posve slučajno saznali. Ovo je obavijest pričvršćena na stablo)

Prijepori oko parcela u Sigetu na kojima se planira gradnja poslovnog centra, odnosno trgovine nastavljaju se i dalje. Ana Stanišić je ispred Središnjeg odsjeka za prostorno uređenje pri Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, u četvrtak primila suvlasnike parcela u Sigetu, koji se protive prijedlogu izdavanja lokacijske dozvole društvu Castrum nekretnine d.o.o. Riječ je o lokacijskoj dozvoli za gradnju objekta u Froudeovoj ulici na lokaciji k. č. br. 644 .

Suvlasnici (Davor Deželjin, Drago Vujević i Nenad Baranović – svi iz Froudeove) su prikazali dokumentaciju i dali izjave u kojima se protive izdavanju lokacijske dozvole zbog trajanja sudskog spora na spomenutoj čestici, a koja je, prema njihovim tvrdnjama, u međuvremenu rasparcelirana bez njihovog znanja. Navode kako investitor Castrum nekretnine bez njihove suglasnosti ne može izvoditi nikakve radove jer je spomenuto društvo kupnjom dvaju stambenih objekata postalo samo suvlasnikom na okolnim parcelama, zajedno s ostalim stanarima.

Uz njihove izjave u obzir je uzeta i žalba Udruge građana Siget i Vijeća Mjesnog odbora, zajedno s priloženom dokumentacijom (peticija građana, primjedbe na javni natječaj i na izmjene i dopune GUP-a) kao i prijave USKOK-u.

Stanari su zatražili preslike dijelova spisa te fotografije te zatražili rok od 8 dana za daljnje očitovanje koji im je i dodijeljen. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni