Stanari Istarske strahuju za parkirališna mjesta

Stanari Istarske strahuju za parkirališna mjesta

Stanari također ukazuju da se govori i o asfaltiranju cijele ceste premda je ona u posve dobrom stanju, a neki smatraju da ima većih prioriteta – npr. uređenje stepenica između kućnog broja 40 i 42

U Istarskoj ulici na području Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak u ponedjeljak 26. rujna su započeli radovi na asfaltiranju nogostupa. Prema obavijesti Zagrebačkih cesta, radovi obuhvaćaju uređenje nogostupa na potezu od kućnog broja 2 do kućnog broja 34.

istarska_zg_ceste_obavijest
“Obavještavamo stanare Istarske ulice (od k.br. 2 do 34) da od dana 26.09. Zagrebačke ceste počinju sa izvođenjem radova na uređenju i asfaltiranju pješačkog hodnika. Unaprijed zahvaljujemo i molimo za strpljenje!”

Budući da su na obje strane ulice odmah postavljeni znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja kod stanara se pojavila bojazan da će zabrana parkiranja ostati trajna na jednoj ili obje strane ulice, a mjesta za parkiranje ionako već nedostaje. Također, frustrira ih što na šturoj obavijesti Zagrebačkih cesta nije naveden ni približni rok završetka radova.

Stanari također ukazuju da se govori i o asfaltiranju cijele ceste premda je ona u posve dobrom stanju, u što smo se i osobno uvjerili, a neki smatraju da ima većih prioriteta – npr. uređenje stepenica između kućnog broja 40 i 42 koje je važna pješačka poveznica Istarske s Hercegovačkom. Stepenište se dosta koristi jer je poveznica do trgovine, doma zdravlja, škole i autobusa, a trenutno je u vrlo lošem stanju i predstavlja opasnost za pješake, osobito starije osobe i djecu.

Zbog svega toga proslijedili smo upit Uredu za odnose s javnošću Zagrebačkih cesta. Upitali smo slijedeće:

  1. Što je sve obuhvaćeno predmetnim radovima? Planira li se i obnova kolnika duž cijele ulice?
  2. Do kada će radovi trajati i hoće li za vrijeme radova biti moguć promet Istarskom ulicom?
  3. Planira li se trajna zabrana parkiranja na (obje ili jednoj) strani nogostupa od čega strahuju stanari?
  4. Kolika je vrijednost radova?

No službenik za informiranje Vlado Suša ubrzo nas je uputio da se s upitom obratimo Vijeću gradske četvrti Gornji grad-Medveščak kao investitoru, gdje su nam pak poručili da su nam više informacija mogli ustupiti u Zagrebačkim cestama jer su »oni izvođači te se radi prema njihovom troškovniku«.

istarska_radovi_traka

Derutne i opasne stepenice koje povezuju Istarsku s Hercegovačkom
Derutne i opasne stepenice koje povezuju Istarsku s Hercegovačkom

Tamo smo saznali da će se asfaltirati cijela prometnica, ali da prema troškovniku nije predviđeno postavljanje stupića kojima bi se ograničilo parkiranje. Doduše, na početku ulice, na istočnoj strani postoji znak zabrane parkiranja koji je svojedobno bio nadopunjen s napomenom na koju se razdaljinu ta zabrana odnosi, ali je napomena naknadno uklonjena.

Što se tiče spomenutog stepeništa u VGČ Gornji grad-Medveščak napominju da su mnoga stepeništa na području četvrti u lošem stanju, ali da ih se polako uređuje. Kod nekih stepeništa problem su neriješeni imovinsko-pravni odnosi, neka stepeništa se trebaju rješavati zajedničkom pričuvom, a ispod nekih je položena komunalna infrastruktura zbog čega je njihovo saniranje i tehnički zahtjevno.

Pitanja o rokovima izvedbe i troškovima ostala su pak bez odgovora.

B. Jagačić

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni