SSSH: ZET nije obiteljska tvrtka

SSSH: ZET nije obiteljska tvrtka

Koordinacija sindikata Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebačkom holdingu uputila je u petak otvoreno pismo Milanu Bandiću, gradonačelniku Grada Zagreba, Ljubi Romčević-Žgela, voditeljici podružnice ZET-a i Ani Stojić Deban, predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga.

»Koordinacija ne podržava dogovor predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a s Upravom te podružnice Zagrebačkog holdinga prema kojemu prioritet pri zapošljavanju u podružnicu ZET prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika, jer je, kao takav, diskriminirajući. Stavlja u nepovoljniji položaj sve ostale koji nemaju nikog svojeg već zaposlenog u ZET-u. ZET nije obiteljska tvrtka već trgovačko društvo u stopostotnom vlasništvu Grada Zagreba«, navodi se u pismu.

»Kako je riječ o dogovoru dviju strana, odgovornost je i na Upravi ZET-a koja je prihvatila jedan takav zahtjev Sindikata, te stoga mora i sama snositi posljedice«, nastavlja se.

»Ograđujući se od postignutoga dogovora, Koordinacija napominje kako na natječajima za radna mjesta u cijelom Zagrebačkom holdingu kandidati trebaju ispunjavati predviđene uvjete, a rodbinske veze to nikako nisu«, zaključuje se u otvorenom pismu sindikalista. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni