Srušeno Plinarsko naselje, Romi preseljeni u gradske stanove

Srušeno Plinarsko naselje, Romi preseljeni u gradske stanove

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je sa suradnicima obišao lokaciju Plinarskog naselja gdje su uklonjeni objekti u kojima su godinama u lošim uvjetima stanovale romske obitelji slabijeg socijalnog statusa.

»Davne 1991. naručen je projket sanacije Plinarskog naselja i nakon 28 godina konačno smo uspjeli riješiti problem, a ponajviše na zadovoljstvo onih koji su ovdje najviše bili tangirani, a to je 18 romskih obitelji koje smo smjestili u gradske stanove na devet lokacija u gradu Zagrebu«, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

»Čiste se zadnji kubici i tokom današnjeg dana radovi će biti gotovi. Sada je red na urbanistima da osmisle sadržaj ovoga prostora kojega ćemo oplemeniti i komercijalizirati. Vidjet ćemo što fali od javnog prostora gradu Zagrebu i to ćemo napraviti. Založit ću se da bude ravnoteža između komercijalnog i gospodarskog interesa te javnog interesa koji će oplemeniti ovaj dio grada, dodao je gradonačelnik«, poručio je Bandić prilikom obilaska. Zahvalio se na strpljenju ljudima koji su ovdje stanovali, Romskoj zajednici grada Zagreba i gradskim službama.

Predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba Raman Fazlievski je u ime Vijeća izrazio zadovoljstvo što je napokon riješen problem stanovanja Roma u Plinarskom naselju. »Zahvaljujem gradonačelniku koji uvijek ima razumijevanja za nas te svim svim službama Grada Zagreba«, istaknuo je Fazlievski i dodao kako tokom preseljenja nije bilo niti jednog incidenta te kako se nada da ih neće biti ni u buduće.

Potpredsjednik Vijeća Neđatin Kamberovski istaknuo je da su obitelji koje su donedavno živjele ovdje na lokaciji Plinarskog naselja izrazito zadovoljne sa stanovima u koje su uselile. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni