Srušena nekadašnja prodavaonica u sklopu Kamenskog

Srušena nekadašnja prodavaonica u sklopu Kamenskog

Grozaj: »Na prvom mjestu moraju biti ljudi, radnici od kojih neki čekaju svoje plaće već pet godina« te zaključuje kako je bolno gledati sumnjive radnje »iza kojih stoji mafija«

Ovih dana bageri su počeli rušiti zgradu nekadašnje tvorničke prodavaonice Kamenskog u Reljkovićevoj te je objekt, gdje se svojedobno konfekcija mogla kupovati po povoljnijim cijenama, sada srušen do temelja. Vijest o tome objavio je i HRT, ali je ona, zanimljivo, vrlo brzo povučena s interneta.

Radi se o zasad nepoznatim investitorima, a portal Forum.tm prenosi izjavu stečajnog upravitelja Kamenskog Zdravka Mitaka koji tvrdi da nekretnina nije vlasništvo Kamenskog, već Hypo Leasinga kojem je prodana.

Predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj, međutim tvrdi kako stečajni upravitelj ne govori istinu jer da je i ta zgrada vlasništvo Kamenskog. Smatra da se na ovaj način određene vjerovnike dovodi u povlašteni položaj što smatra neprihvatljivim. »Ako se banka namirila, s rušenjem je trebalo čekati dok se sve proda i ne naplate sva potraživanja iz stečajne mase. Ne može to biti na način da za jedne ima, a za druge ne«, kaže Grozaj i dodaje: »Na prvom mjestu moraju biti ljudi, radnici od kojih neki čekaju svoje plaće već pet godina«.

Najavila je kako će idući tjedan zatražiti sastanak sa stečajnim upraviteljem i zatražiti punu informaciju. »Žalosno je da mi dobivamo informacije od vas novinara, a nas se zaobilazi«, nastavlja Đurđa Grozaj, koja se prije mjesec dana za pomoć obratila premijeru Zoranu Milanoviću, predsjednici Kolindi Grabar- Kitarović i predsjedniku Sabora Josipu Leki, ali bez rezultata.

Ocjenjuje kako nam u predizborna vremena svi oni nude bolji životi i prosperitet pa neka nešto poduzmu i za radnice Kamenskog, koje se neće predati bez borbe. »Doći ćemo mi njima na vrata, nećemo to gledati mirno. Pa neka nas i privedu zbog remećenja javnog reda i mira (nešto će nam već morati pripisati), ali neka se zna da ćemo mi jednom doći do naših potraživanja«, odlučna je čelnica Udruge.

Podsjeća kako su neke od ranica Kamenskog već i umrle, a da nikada nisu dočekale isplatu svojih zaostalih plaća. »Možda se neki nadaju da će na taj način riješiti problem, ali mi smo baš za inat odlučile da ćemo dugo živjeti«, kaže Đurđa Grozaj kojoj je bolno gledati sve te radnje iza kojih, kako kaže »stoji mafija«.

Stečajni upravitelj Zdravko Mitak smatra da »senzacionalističke vijesti ne pridonose prodaji nekretnina Kamenskog iz čega bi se trebali naplatiti radnici te kako to nije u interesu radnika«. Uoči javne dražbe održane u četvrtak 9. srpnja na Trgovačkom sudu u Zagrebu izjavio je kako se nada se da se prodati nekretnine Kamenskog površine 6000 m2 za koje je postavljena početna cijena u iznosu od 45 milijuna kuna. Podsjetimo, njihova je vrijednost prvotno bila procijenjena na 120, zatim na 93 te na 73,4 milijuna kuna. Krešimir Mitak danas nam se nije javljao na mobitel, ali ispada kako niti na ovom ročištu nije bilo zainteresiranih za kupnju objekata Kamenskog.

Inače, treba napomenuti da je riječ o vrlo atraktivnoj zagrebačkoj lokaciju na kojoj bi trebao niknuti novi stambeno-poslovni kompleks i Đurđa Grozaj smatra kako bi cijenu nekretnina trebalo povisiti, a ne smanjivati te je ocijenila kako se na taj način »očito nekome pogoduje«.

Razlučno pravo nad nekretninama imaju Partner banka d.d.(prvo upisano) i Wayermann Sohne GmbH & Co.KG, iz SR Njemačke.

Boris Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni