Srpski ministar kulture posjetio Bandića

Srpski ministar kulture posjetio Bandića

Ministar kulture Republike Srbije Vladan Vukosavljević danas je sa svojim izaslanstvom u Gradskoj upravi posjetio zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandića. Vukosavljević je inače u dvodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj.

Na sastanku ministra i gradonačelnika razgovaralo se mogućnostima suradnje na kulturnom planu Zagreba i Beograda, ali i Hrvatske i Srbije te je oformljena radna skupina koja će definirati se projekte koji će se realizirali.

»Na tome tragu smo dogovorili i zadužili suradnike ministra Vukosavljevića i gradonačelnika Beograda da odrede prioritetne projekte na polju kulturne kolaboracije«, istaknuo je nakon sastanka Milan Bandić.

Ministar Vukosavljević se gradonačelniku Bandiću zahvalio na susretu, a sastaje se i s hrvatskom ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek. Jedna od tema bit će i povrat kulturnih dobara otetih u vrije srpske agresije na Hrvatsku.

Na novinarski upit o tom sastanku Vukosavljević je ustvrdio kako »stvari idu u dobrom smjeru«. Smatra da u Hrvatskoj ima dobre sugovornike čiji se argumenti razmatraju na jasan i otvoren način, u dobrome duhu i s iskrenim namjerama. Tim se povodom osvrnuo i na trenutne hrvatsko-srpske odnose: »Vrijeme čini svoje i stvari se polako smiruju«. »Kada zdrav razum i logika progovaraju umjesto strasti, Srbija i Hrvatska postižu bolje rezultate u međusobnoj suradnji«, dodao je srpski ministar.

Sastanku je prisustvovala i veleposlanica Republike Srbije Mira Nikolić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni